Cum scoți o insectă dacă ți-a intrat în ureche? 6 sfaturi de la medic

Este înfiorător când te trezești cu o insectă în ureche! Astfel de lucruri se întâmplă destul de rar, dar se poate întâmpla oricui. Ce poți face dacă ți se întâmplă ție?

Este și cazul unei femei, în vârstă de 40 de ani, din China, care a mers la spital acuzând că aude un „bâzâit” în urechea dreaptă. Medicii au folosit un endoscop pentru a verifica urechea femeii. Ei au descoperit ceva ce părea a fi timpanul urechii.

Cu ajutorul unei pensete speciale medicii au reușit să desprindă „timpanul” aparent al femeii și au descoperit de ce pacienta auzea un „bâzâit” – Un păianjen se ascunsese în urechea femeii. Insecta a țesut un timpan fals în care creștea o colonie de pui de păianjeni.

În timp ce femeia credea că aude un țiuit, endoscopul a arătat că în realitate pacienta avea un păianjen care se reproducea în interiorul urechii.

Medicul Han Xinglong, a spus că pânza făcută de păianjen arăta foarte asemănător cu un timpan. Astfel, la început nu s-a putut constata nimic ciudat. Abia la o privire mai atentă medicii au descoperit că femeia avea altceva în ureche.

„Pânza făcută de acest păianjen este foarte asemănătoare cu timpanul. Când endoscopul urechii a intrat pentru prima dată, nu s-a găsit nimic anormal”, a spus medicul, conform  Daily Mail.

Din fericire pentru femeie, păianjenul nu era otrăvitor, iar ea a suferit doar leziuni minore la nivelul canalului auditiv.

Pasul 1. Nu intra în panica pentru că prin mișcările bruște poți înfundă și mai tare insecta în canalul auditiv. Încearcă să iți păstrezi calmul și cere ajutorul unei persoane din jur.

Pasul 2. Daca insecta nu a pătruns prea adânc în ureche, lasă capul într-o parte și scutura.

Pasul 3. În cazul în care insecta se vede, pentru că a intrat doar pe jumătate în canalul auditiv, încearcă să o extragi cu o penseta. Lucrează cu mare atenție deoarece exista posibilitatea că aceasta să se fii prins în cerumen și să se rupă.

Pasul 4. Pune o unei lanterna aprinse aproape de pavilion. Insecta vă ieși afara atrasa de lumina.

Pasul 5. În cazul în care ai la îndemâna aplica o substanță cu efect de încălzire sau o crema cu miros mentolat în cantitate mica, pe pavilionul urechii externe. Evita să introduci substanță în canalul auditiv. Acoperă urechea de preferat cu o batista sau daca nu chiar cu mana ta. Scopul este să permiți substanței să producă efectul de căldură sau eliberarea mentolului. În momentul în care produsul începe să-și facă efectul, insecta vă încercă să iasă afara.

Pasul 6. Daca urechea este sănătoasă se recomanda utilizarea apei oxigenate (cu un grad foarte mic, special creata pentru dezinfectarea rănilor). Aceasta se toarnă într-o cantitate mica în ureche pentru a provoca dislocarea corpului străin blocat.

Nu încercă să aplici metode băbești precum turnatul uleiului cald sau arderea unui cornet în ureche, pentru că poți topi cerumenul, iar insecta se poate lipi de acesta și vă rămâne blocata, nu utiliza bețișoare de urechi și nu introduce apă în ureche pentru a încerca să evacuezi insecta.

Pentru a preveni intrarea unei insecte în cavitatea auriculara, folosește dopuri de urechi sau vata atunci când dormi sau când mergi într-un loc unde exista acest risc, citează doctorulzilei.ro.

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
7:33 am, mai 14, 2024
temperature icon 7°C
câțiva nori
Humidity 68 %
Pressure 1017 mb
Wind 19 Km/h
Wind Gust: 28 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:39 am
Sunset: 8:23 pm
Close

Close
Navigation
Categories