Deprecated: Funcția is_staging_site este considerată învechită începând cu versiunea 3.3.0. Folosește în locul ei in_safe_mode. in /home/mycta/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Zi Liberă Pentru Elevi și Profesori Miercuri, 5 Iunie, De Ziua Învățătorului — MyCTA.ro — Stiri Constanta

Zi liberă pentru elevi și profesori miercuri, 5 iunie, de Ziua Învățătorului

foto: PixabayMiercuri, 5 iunie 2024, elevii și profesorii din toată țara vor beneficia de o zi liberă pentru a celebra Ziua Învățătorului. Această zi specială este dedicată recunoașterii rolului esențial al cadrelor didactice în formarea și educarea tinerelor generații.

Ziua Învățătorului este marcată anual pe 5 iunie și reprezintă o ocazie de a aprecia eforturile și dedicarea profesorilor care contribuie la dezvoltarea intelectuală și morală a elevilor. În această zi, școlile vor fi închise, permițând atât elevilor, cât și profesorilor să se bucure de o zi de odihnă și reflecție asupra importanței educației.

Elevii de clasa a XII-a termină anul școlar pe 7 iunie, cei de clasa a VIII-a pe 14 iunie și elevii din învățământul tehnologic și profesional pe 28 iunie.

Zilele suplimentare nelucrătoare, conform Contractului Colectiv de Muncă, nu se recupereazăLiberul pentru Ziua Învățătorului este una dintre cele 17 noutăți pentru profesori și ceilalți angajați din noul contract colectiv de muncă (CCM) la nivel de sector – Învățământ, prin care s-a încheiat greva generală din Educație, semnat de liderii sindicali din Educație și ministrul Ligia Deca și care intrat în vigoare pe 6 iulie 2023..

Ziua Învăţătorului este sărbătorită, în fiecare an, pe 5 iunie. Această zi a fost instituită prin Legea nr. 289/2007 şi reprezintă data naşterii lui Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului românesc modern, potrivit edupedu.ro.

Citește și:

Angajări ConstanțaPost vacant la Școala Gimnazială ,,Ioan Atanasiu” Lipnița

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
12:15 pm, iunie 15, 2024
temperature icon 22°C
cer fragmentat
Humidity 63 %
Pressure 1011 mb
Wind 32 Km/h
Wind Gust: 38 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:21 am
Sunset: 8:50 pm
Close

Close
Navigation
Categories