Vine iarna: Coduri galbene și portocalii de viscol și ninsoare pentru mai multe zone din țară. Precipitații mixte și abundente în Dobrogea

Temperaturile scad și sunt prognozate ploi, ninsori și viscol în mai multe regiuni din țară, în weekend, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Potrivit ANM, de sîmbătă, de la ora 10 până duminică la ora 10 este cod galben de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului în jumătatea estică a teritoriului și la munte.

Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului, cu viteze de 55…65 km/h. La munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60…80 km/h. De sâmbătă, de la ora 14 până duminică, la ora 10 vor fi intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 de metri în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură. Meteorologii spun că vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80…110 km/h, va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Tot de sâmbătă, de la ora 16 până duminică, la ora 10 vor fi intensificări susținute ale vântului, precipitații mixte și abundente în sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre. Astfel, potrivit meteorologilor, în sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 85…90 km/h, iar local cantitățile de precipitații vor depăși 40…60 l/mp. Vor fi precipitații mixte și, din a doua parte a nopții, vor predomina ninsorile viscolite. În bazinul vestic al Mării Negre vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100 km/h. De duminică, de la ora 10 până la ora 18 vor fi intensificări ale vântului în sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 60…80 km/h. Pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 85…90 km/h.

Situația meteo pentru sâmbătă, 18 noiembrie 2023, arată că vântul va sufla cu putere în aproape toată țara. Cerul va fi înnorat pe parcursul zilei și, în anumite zone, sunt așteptate ploi și ninsori. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi friguroasă în cea mai mare parte a țării.

Pe parcursul zilei, cerul va fi mai mult înnorat, iar vântul va sufla cu putere în aproape toate regiunile, mai ales la munte și în jumătatea de sud-est a țării. Vor fi rafale de 60 – 70 km/h, care, pe arii restrânse, vor atinge 90 km/h în zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

Ninsori vor fi și în estul Transilvaniei, dar și în jumătatea nordică a Moldovei, spre finalul zilei. În celelalte regiuni va ploua, iar trecător, precipitațiile vor lua forma lapoviței și ninsorii. Local, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar cantitățile de precipitații vor fi însemnate în jumătatea de sud-est a teritoriului și la munte, unde se vor acumula 25 – 35 l/mp și izolat peste 50 l/mp. Maximele termice vor fi cuprinse între 3 și 11 grade Celsius, iar minimele se vor situa între -4 și 6 grade Celsius.

Vremea va fi rece în București pe parcursul zilei de sâmbătă. Vântul va bate cu putere, fiind așteptate rafale de 55 km/h. Cerul va fi înnorat pe tot parcursul zilei, iar meteorologii anunță ploaie. Noaptea, precipitațiile vor lua și forma lapoviței.

Maxima termică va fi de 11 grade Celsius, mai scăzută decât în ziua anterioară, în timp ce minimele se vor încadra între 2 – 3 grade Celsius.

Amintim că meteorologii au emis vineri o prognoză specială pentru București, care anunța că vremea se va răci considerabil, iar în acest weekend vom avea parte de lapoviță și chiar ninsoare.

Vremea în marile orașe din țară

Meteorologii anunță pentru principalele orașe ale țării următoarele valori:

Timișoara: 7 grade Celsius / Precipitații: 40%;

Oradea: 4 grade Celsius / Precipitații: 90%;

Cluj Napoca: 6 grade Celsius / Precipitații: 90%;

Brașov: 3 grade Celsius / Precipitații: 100%;

Constanța: 11 grade Celsius / Precipitații: 90%.

Sursa: TomisNews.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
3:26 am, decembrie 6, 2023
temperature icon 3°C
cer acoperit de nori
Humidity 87 %
Pressure 1016 mb
Wind 18 Km/h
Wind Gust: 23 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 7:25 am
Sunset: 4:27 pm
Close

Close
Navigation
Categories