Verificări inopinate ale ISU la operatori economici din mai multe județe, între care și Constanța

Verificări inopinate ale ISU la operatori economici din mai multe județe, între care și Constanța

 

 
Pe timpul verificărilor, personalul specializat a constatat 8.562 neconformități pe linia securității la incendiu sancționate cu 5.555 de avertismente și 2.296 de amenzi, în cuantum de 28.780.206 lei. De asemenea, controalele desfășurate au relevat faptul că 674 dintre obiective funcționau fără autorizație de securitate la incendiu, conform sursei citate.
 

„Totodată, misiunile derulate de colegii noștri au vizat și obiectivele cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori, a accesibilității căilor de evacuare, respectiv a echipării construcțiilor de instalații de protecție împotriva incendiilor”, se arată în comunicat.
 

În urma acțiunilor de control derulate în perioada de referință, pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu, la 62 dintre obiectivele verificate, respectiv municipiul București (4), AG (2), AR (4), BC (5), BT (1), BV (4), BZ (3), CJ (9), CT (1), CV (1), DJ (1), GJ (1), GR (3), HD (1), HR (2), IS (4), NT (2), PH (1), SJ (2), SV (8) și VL (3), a fost dispusă măsura complementară de oprire a funcționării și au fost aplicate amenzi între 30.000 lei și 100.000 lei.
 

„La majoritatea obiectivelor controlate, măsura complementară de oprire a funcționării a fost dispusă în contextul identificării mai multor nereguli de ordin tehnic, principala deficiență fiind neechiparea cu instalaţii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului, în concordanţă cu valoarea de referinţă”, transmit salvatorii.

 
Întrucât securitatea celor care aleg să își petreacă timpul liber în astfel de locații este primordială, aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare și vor viza inclusiv obiective existente în municipii, orașe și comune din țară, arată sursa.
 
 

„Solicităm tuturor administratorilor obiectivelor din categoria turism, cluburi, baruri să inițieze demersurilor necesare pentru intrarea în legalitate în ceea ce privește procesul de avizare și autorizare privind securitatea la incendiu, sens în care instituția noastră manifestă întreaga deschidere și disponibilitate pentru acordarea sprijinului necesar”, subliniază IGSU.

 
Citește și
Coincidențe macabre în cazul accidentului mortal de pe DN2A! Ambele victime sunt născute în februarie și aveau același prenume(GALERIE FOTO+VIDEO)

 

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
7:57 am, martie 2, 2024
temperature icon 6°C
cer acoperit de nori
Humidity 83 %
Pressure 1015 mb
Wind 20 Km/h
Wind Gust: 33 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:40 am
Sunset: 5:54 pm
Close

Close
Navigation
Categories