Vacanțele în Grecia s-au scumpit: Au crescut taxele de autostradă, se schimbă și regulile pe plaje

A fost semnat un nou contract de concesiune pentru autostrada greacă Egnatia și cele trei axe rutiere verticale care reprezintă legătura cu Albania, Macedonia de Nord și Bulgaria, a informat postul bulgar bTV. Acest lucru va duce la o corectare a taxelor de drum care îi afectează pe turiști în următoarele secțiuni de drum: de la Kulata la Salonic, de la Salonic la Igoumenitsa, precum și de la Salonic la Alexandroupolis. Creșterea variază între 30% și 35%.

Turiștii care vor călători pe tronsonul Kulata-Kavala vor plăti acum 4,05 euro, în loc de 3,60 euro până acum. Pe tronsonul Kulata-Salonic, prețul sare de la 3,30 euro la 4,15 euro, iar de la Kulata la Igoumenitsa se va plăti deja 15,55 euro, în loc de 12,60 euro. Pentru cei care circulă prin punctul de trecere a frontierei Ilinden-Exohi, în direcția Alexandroupolis, taxa va fi de 5,85 euro în loc de 4,50 euro. Taxa după trecerea frontierei de la PCF Kulata-Promahon a fost redusă de la 2 la 1,90 euro.

Premierul Greciei anunță schimbarea Legii Plajelor, începând cu noul sezon turistic care se deschide în luna mai. Astfel, pe toate plajele din Grecia va fi redus drastic numărul de șezlonguri, iar distanța dintre acestea va fi una considerabilă. De asemenea, nu va mai fi permisă așezarea șezlongurilor la mai puțin de 4 metri de apă.

Începând din mai, una dintre reguli este că 70% din totalul plajelor trebuie să fie eliberate de șezlonguri, pentru a preveni supraaglomerarea. În zonele protejate, această proporție trebuie să fie de 85%, iar în zonele sensibile din punct de vedere ecologic – care vor fi marcate ca “plaje de neatins” – șezlongurile vor fi complet interzise. În plus, trebuie menținută o distanță de cel puțin patru metri între șezlonguri și țărm, pentru a facilita accesul tuturor la mare.

Sursa: Revista Presei Rador Radio România

Sursa: TomisNews.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
10:06 pm, aprilie 13, 2024
temperature icon 16°C
cer acoperit de nori
Humidity 62 %
Pressure 1023 mb
Wind 11 Km/h
Wind Gust: 14 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:24 am
Sunset: 7:46 pm
Close

Close
Navigation
Categories