Deprecated: Funcția is_staging_site este considerată învechită începând cu versiunea 3.3.0. Folosește în locul ei in_safe_mode. in /home/mycta/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Universitatea "Ovidius" A Ales Continuitatea! Iată Ce-și Propune în Noul Mandat Rectorul Dan Marcel Iliescu — MyCTA.ro — Stiri Constanta

Universitatea “Ovidius” a ales continuitatea! Iată ce-și propune în noul mandat rectorul Dan Marcel Iliescu

Fără nicio emoție, fiind singur în cursa pentru fotoliul de rector, conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu a obținut un nou mandat în fruntea Universității „Ovidius” din Constanța pentru perioada 2024-2029, fiind ales cu 93% din totalul voturilor exprimate.

La alegerile organizate luni, 10 iunie 2024, au participat peste 80% dintre persoanele cu drept de vot din universitatea constănțeană (82,71%), numărul celor care s-au exprimat în favoarea programului managerial propus de conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu fiind de 552.

„După patru ani de mandat în care prioritatea universității noastre a fost regăsirea stabilității, a echilibrului și a identității instituționale, următorii cinci ani vor fi o continuare a investiției în performanța studenților și a cadrelor didactice, în infrastructură și în binele comun”, a transmis conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, prin intermediul programului său managerial prezentat odată cu depunerea candidaturii.

Universitatea

Realizări cu care se mândrește, propuneri de viitor

În anul 2020, el prelua primul mandat de rector de la un alt medic, dr. Sorin Rugină. În cei patru ani cât s-a aflat în fruntea universității a reușit să inaugureze un modern și complex Centru de simulare în învățământul medical, cu laboratoare de ultimă generație și două amfiteatre spectaculoase.

În iunie 2021, prin colaborarea și cu aportul esențial ale ONG-ului „Constanța Restart”, sponsorilor și voluntarilor, a fost inaugurat „Ovidius Park”, cu o suprafață de aproximativ 1,2 hectare, care, în foarte scurt timp, a devenit un reper al orașului. „Pentru următorul mandat, ne propunem continuarea înfrumusețării zonei, având în proiect amenajarea unui parc tematic aferent Corpului A, cu o suprafață de peste două hectare, de asemenea, cu ajutorul sponsorilor și prin finanțare europeană, pe care deja o avem obținută. Fără niciun dubiu, proiectul care va face din zona Campusului un reper va fi dezvoltat în asociere cu peste 40 de parteneri, Universitatea «Ovidius» având calitatea de lider”, a afirmat conf. univ. dr. Dan Iliescu.

Universitatea
Poate unul dintre cele mai importante proiecte câștigate în primul mandat, dar care urmează a fi implementat în cel de-al doilea mandat îl reprezintă și dezvoltarea și dotarea campusului profesional integrat pentru învățământul dual preuniversitar și universitar „Ovidius Engineering Hub” al consorțiului regional „Tehno-Dobrogea” (Proiectul CRESC). Având la bază parteneriatul între învățământul universitar, învățământul preuniversitar, autoritățile publice locale și mediul privat, viitorul campus școlar pentru învățământ dual „Ovidius Engineering Hub” va asigura elevilor și studenților din regiunea de Sud-Est acces la educație și formare profesională de calitate. Valoarea totală a investiției, finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), este de 27.183.399,13 euro. „Astfel, pe terenul din preajma Corpurilor A și B vom construi o nouă clădire, cu rol de spațiu educativ cu profil ingineresc, spații de cazare, dar și o cantină dedicată cursanților și cadrelor didactice, un vis mai vechi al nostru”, a afirmat același rector.

Universitatea
De asemenea, se află pe punctul de a se finaliza un nou cămin pentru cazarea studenților, în Faleză Nord, zona Pescărie.

„În egală măsură, Universitatea „Ovidius” din Constanța privește alinierea continuă la prioritățile Uniunii Europene, privind digitalizarea, urmărind să furnizeze expertiză tehnologică și facilități de experimentare la standarde europene, cu scopul transformării digitale a agenților economici și a entităților publice din regiunea de S-E a Românei”, consideră universitarul Dan Iliescu.

Universitatea
În acest sens, universitatea a reușit să câștige printr-o competiție europeană și una națională finanțarea în totalitate a Centrului European de Inovare Digitală (EDIH) CiTyInnoHub, cu 1.580.628,08 euro la de la nivelul Comisiei Europene și cu 1.580.628,08 euro din partea Guvernului României, ultima finanțare fiind obținută în decembrie 2023. La capitolul nerealizări se încadrează un obiectiv important, și anume proiectul conceput în 2018 și depus pentru consolidarea Corpului C1 din bd. Mamaia 124, care a fost încă de la început puternic subevaluat din punct de vedere al cheltuielilor. „Costurile ridicate constituie un obstacol ce nu poate fi neglijat, însă vom căuta în continuare surse de finanțare pentru execuția lucrărilor”, a mai transmis rectorul. Totodată, el mai speră și în finalizarea celui de-al patrulea cămin din Faleză Nord cât mai curând.

https://mycta.ro/wp-content/uploads/2024/06/fond-rector-ovidius-1718126966-1.jpghttps://mycta.ro/wp-content/uploads/2024/06/fond-ovidius-1718126980.jpghttps://mycta.ro/wp-content/uploads/2024/06/fond-ovidius1-1718126987.jpghttps://mycta.ro/wp-content/uploads/2024/06/fond-ovidius2-1718126996.jpg

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
1:29 pm, iunie 14, 2024
temperature icon 21°C
cer acoperit de nori
Humidity 81 %
Pressure 1010 mb
Wind 25 Km/h
Wind Gust: 31 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:21 am
Sunset: 8:50 pm
Close

Close
Navigation
Categories