Undă verde de la Mediu pentru Nodul Rutier Peștera

Undă verde de la Mediu pentru Nodul Rutier Peștera

 
 
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, privind investiția nodului rutier de la Peștera.
 
Mediul a decis că nu este necesară evaluarea impactului asupra mediului în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Realizarea de noi noduri rutiere pe autostrăzi – Nod Rutier Peștera (A2-KM 181) Sector Cernavodă – Constanța, județul Constanța”, amplasată în comuna Peștera, municipiul Medgidia, extravilan, județul Constanța.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta din Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni – joi, între orele 8-16.30, vineri, intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
 
Vorbim de realizarea de noi noduri rutiere pe autostrăzi, – mai precis nodul rutier de la Peștera (A2 km 181) – Sector Cernavodă-Constanța, județul Constanța, nod ce se va suprapune prin localitățile Peștera și Medgidia, extravilan, județul Constanța.

 
Amintim că în toamna anului 2021, Compania de drumuri și infrastructură rutieră (CNAIR) lansa o licitaţie pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate a 12 noduri rutiere. Potrivit anunțului făcut de Ministrul Transporturilor de la acea vreme, Cătălin Drulă, printre cele 12 noduri rutiere erau și cele care vizau A2 București-Constanța, de maxim interes pentru locuitorii din Dobrogea.
 

Este vorba despre: Nod Ovidiu, pe A2 Feteşti – Cernavodă; Nod Dunărea, pe A2 Feteşti – Cernavodă și Nod Peştera, pe A2 Cernavodă – Constanţa.

 
Pentru nodul rutier de la Peștera, pe 24 februarie 2022, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul licitației. Este vorba despre compania clujeană, Explan SRL. Societatea funcționează din 2004. Explan SRL este controlată de Petru Ciufudean, asociat unic și administrator.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

CNAIR a depus la APM Constanța proiectul realizării Nodului Rutier Peștera de pe Autostrada A2

 

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
10:10 pm, februarie 23, 2024
temperature icon 8°C
nori împrăștiați
Humidity 90 %
Pressure 1016 mb
Wind 22 Km/h
Wind Gust: 41 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:54 am
Sunset: 5:44 pm
Close

Close
Navigation
Categories