Un băiat de 13 ani a sunat la 112 pentru a face o farsă de 1 aprilie. Ce riscă minorul

Un băiat de 13 ani, din municipiul Huși, județul Vaslui, a sunat la 112 anunțând că este sechestrat. Ulterior, el a închis telefonul și a refuzat să mai răspundă la telefon. De fapt, el a vrut să facă o glumă de 1 aprilie. Poliţiştii anchetează acum acest caz privind alertarea falsă a autorităților.
„Din verificările efectuate de poliţişti s-a stabilit că minorul a sesizat autorităţile despre faptul că este sechestrat într-o cameră. Ulterior, acesta a întrerupt convorbirea şi a respins toate apelurile poliţiştilor, nemaiputând fi contactat de echipajele de poliţie, pentru a oferi detalii suplimentare despre starea sa. Minorul a fost identificat în scurt timp de către poliţişti, justificând alertarea în mod fals a autorităţilor ca fiind o glumă. Poliţiştii efectuează cercetări, urmând a fi dispuse măsurile care se impun”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui, citați de adevărul.ro
Poliţiştii atrag atenţia cu privire la faptul că alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie se pedepseşte cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.
De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe 112 poate fi sancţionată cu amendă între 500 şi 1.000 de lei.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
9:35 pm, aprilie 24, 2024
temperature icon 14°C
cer acoperit de nori
Humidity 72 %
Pressure 1005 mb
Wind 12 Km/h
Wind Gust: 12 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:06 am
Sunset: 8:00 pm
Close

Close
Navigation
Categories