Ucrainenii au ieșit să facă plajă, cu mașina pe post de șezlong

“Săracii” refugiați ucraineni au înțeles că au dreptul să parcheze oriunde își doresc, dar recent li s-a dovedit că nu sunt imuni la amenzi. Mașina unuia dintre aceștia a fost ridicată zilele trecută de autorități, după ce șoferul a ales s-o parcheze în mijlocul unei plaje. În urma incidentului, vecinul nostru ieșit cu automobilul la plimbare pe nisip s-a ales și cu sancțiune contravențională.

Neglijența șoferilor ucraineni este deja binecunoscută constănțenilor, al căror nivel de toleranță față de atitudinea de sfidare a legii de către refugiați scade pe zi ce trece. Pare că vecinii noștri s-au familiarizat cu orașul, dar nu și cu regulile în vigoare, în special cele de circulație. Recent un nou exemplu al comportamentului acestora în trafic a căpătat atenție în mediul online.  

Cele câteva zile de vreme bună i-au scos pe mulți constănțeni din case. Destinația preferată a fost, ca de obicei, malul mării. Deși cei mai mulți au preferat să se plimbe pe plajă, un ucrainean neînfricat s-a aventurat pe nisip cu mașina. Mai mult chiar, pentru a evita să se confrunte cu problema reprezentată de insuficiența locurilor de parcare, sesizată de nenumărați constănțeni, șoferul a decis să își lase autoturismul parcat acolo. Fapta sa a fost surprinsă însă, iar autoturismul a fost ridicat de autorități. Șoferul s-a ales de asemenea cu sancțiune contravențională.  

Reamintim faptul că, potrivit legii, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulaţia sau staţionarea vehiculelor, cu excepția celor care asigură intervenții operative şi a utilajelor de întreţinere a plajelor. De asemenea, este interzis, conform OUG nr 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă, accesul persoanelor însoţite de animale, cu excepţia câinilor din dotarea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a câinilor utilitari care însoţesc personele cu dizabilităţi. Aceste fapte, comise de persoane fizice sau juridice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 de lei şi 20.000 de lei.

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
1:57 am, februarie 23, 2024
temperature icon 4°C
cer acoperit de nori
Humidity 85 %
Pressure 1017 mb
Wind 19 Km/h
Wind Gust: 39 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:54 am
Sunset: 5:44 pm
Close

Close
Navigation
Categories