Turism, salină, energie. INFO economic

l Programul „România Atractivă” este un important pas pe care îl face ţara noastră pentru a reactiva obiectivele culturale mai puţin cunoscute, dar relevante pentru istoria şi cultura naţională şi europeană, a declarat Răzvan Popescu, subsecretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. El a subliniat că acest program de promovare a turismului cultural, „România Atractivă”, are o valoare de aproximativ opt milioane de euro.

l Activitatea de producţie şi vizitare a Salinei Praid a fost suspendată temporar de către Salrom – SNS SA. Măsura are ca scop protejarea şi siguranţa personalului şi a turiştilor, ca urmare a infiltraţiilor provocate de precipitaţiile abundente din ultima perioadă. Infiltraţiile provin din pârâul Corund şi au dus la pătrunderea apei în subteran. Echipele specializate ale Societăţii Naţionale a Sării depun eforturi pentru a remedia problema şi a redeschide salina cât mai curând posibil.

l România a importat, în primele trei luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 323 tone echivalent petrol (tep), cu 34,5% mai mare (+82.800 tep) faţă de cea importată în perioada similară a anului trecut, informează Institutul Naţional de Statistică. Producţia internă de gaze naturale a totalizat, în perioada menţionată, 2,266 milioane tep, fiind cu 1,2% peste cea din primul trimestru din 2023 (+22.300 tep). Conform estimărilor Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, producţia de gaze naturale este estimată să urce cu un ritm mediu anual de 3,6%, în perioada 2023-2026. 

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
7:46 pm, mai 19, 2024
temperature icon 15°C
cer acoperit de nori
Humidity 79 %
Pressure 1017 mb
Wind 14 Km/h
Wind Gust: 19 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:34 am
Sunset: 8:29 pm
Close

Close
Navigation
Categories