TULCEA: În zona localității Nufăru au fost identificate bucăți de materiale, ce pot proveni de la o dronă

Resturi care ar proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafaţă de câteva zeci de metri, au fost identificate, astăzi, de un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, în zona localităţilor Nufărul şi Victoria din judeţul Tulcea – a anunțat Ministerul Apărării Naţionale.

Comandantul Garnizoanei Tulcea, comandorul Antonel-Marian Vătămanu, a declarat că în zona localităţii Nufăru au fost identificate mai multe bucăţi de materiale, zona aflată la 2 kilometri de această localitate fiind restricţionată până la momentul finalizării anchetei.

Potrivit comandantului Garnizoanei Tulcea, căutările sunt efectuate de către echipe mixte, formate din forţe de la Ministerul Apărării Naţionale, Flotila Fluvială, Regimentul 307 Infanterie Marină, divizioanele Flotilei Fluviale, DGIA, Ministerul Afacerilor Interne şi de la Serviciul Român de Informaţii.

Dimineață, ISU Delta Tulcea a primit două apeluri din partea unor tulceni, care au semnalat că în zona Nufăru – Malcoci – Valea Nucarilor ar fi căzut aparate de zbor implicate în atacurile Rusiei asupra porturilor dunărene din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Daniel Năstase, a menţionat că apelurile au fost primite în jurul orei 5,00 şi că pompierii nu au intervenit în ultimele ore pentru stingerea vreunui incendiu care ar fi putut izbucni în urma impactului dintre un posibil aparat de zbor şi sol.

Zona Nufăru – Malcoci – Valea Nucarilor este la aproape 15 kilometri sud de graniţa româno-ucraineană, între braţul Sfântu Gheorghe al Dunării şi complexul Razim-Sinoe.

Azi-noapte, în jurul orei 1,00, a fost emis primul mesaj RO-ALERT pentru populaţia din 8 localităţi tulcene: Luncaviţa, Grindu, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina şi Văcăreni.

”Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori. Durata estimată: 90 de minute” – se menționa în mesajul RO-ALERT.

Surse: AGERPRES, ISU Delta/ Redactor online: Adina Sîrbu

 

Sursa: RadioConstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
1:36 am, iulie 20, 2024
temperature icon 26°C
cer senin
Humidity 50 %
Pressure 1012 mb
Wind 23 Km/h
Wind Gust: 45 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:40 am
Sunset: 8:42 pm
Close

Close
Navigation
Categories