TULCEA: Expoziție de pictură și grafică la Casa Avramide, în deschiderea Proiectului ”CENTAUR”

Astăzi, de la ora 13.00, la demisolul Casei Avramide din Tulcea  are loc vernisajul expoziției de grup CENTAUR, organizată de Iulia Mihalcea, artista care s-a ocupat și de expoziția itinerantă ”Viața într-o valiză”. 

„Prin Proiectul Cultural „CENTAUR” dorim să oferim o revelatoare experiență multimedia a legăturii dintre om și natură, prin imaginea relației dintre om și cal” – spune artista.

 „Companion și extensie a gândurilor și acțiunilor umane, calul constituie un simbol cultural complex provenind din dimensiunea sa empatică și cvasiomniprezentă în activitățile umane, până de curând. Și ca o singură dovadă a acestei legărui, ritmul bătăilor inimii omului coincide cu ritmul galopului. La nivel cultural, calul își păstrează puterea de simbol al nobleței și devotamentului, fiind prezent în manifestările ele însele simbolice și oficiale și, deși retras dintr-o primă linie a vizibilității la nivel social, el rămâne la fel de prezent în societățile mai apropiate de cele tradiționale. Domeniul de abordare fiind extrem de vast, ne-am limitat la abordarea esențială a relației dintre om și cal, ca simbol al armoniei de care lumea contemporană are atâta nevoie”.

Proiectul Cultural „CENTAUR” începe cu Expoziția de pictură și grafică a artiștilor plastici Bulacu Aurel, Gheorghe Caruțiu, Iulia Mihalcea, Florin Stoiciu și Ion Tițoiu.

Secțiunea de instalație de artă, fotografie, muzică, film, poezie și performance este semnată de Sebastian Burneci, Mihai Girip, Cătălin Lăzăroiu, Iulia Mihalcea și coregraful Daniel Pop.

Expoziția CENTAUR va rămâne deschisă până la începutul lunii octombrie.

Redactor: Silvia Pascale/ Redactor online: Adina Sîrbu

Sursa: RadioConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
3:04 pm, septembrie 28, 2023
27°C
cer acoperit de nori
Wind: 28 Km/h
Pressure: 1019 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:58 am
Sunset: 6:53 pm
Close

Close
Navigation
Categories