TULCEA: A început Danubius ArtFEST. Recitalul Duo Kitharsis încheie prima zi

La Tulcea, a început Danubius ArtFEST 2023, un eveniment care îmbină literatura, artele vizuale și muzica. Timp de trei zile, vor fi lansări de volume, ateliere de scriere creativă, concerte și discuții libere între artiști și public.

Festivalul s-a deschis cu o expoziție foto de manuscrise eminesciene, urmată, de lansarea volumelor ”Tulcea prin timp, cafenele şi taverne”, de Nicolae Ariton, și ”Kraina” de Elena Netcu.

De la ora 18,00, la Casa Avramide, ”Duo Kitharsis”, format din muzicienii Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, susține un recital, în încheierea primei zile a Danubius ArtFEST. Cei doi artiști constănțeni au fost recompensați, în ultimii ani, cu numeroase premii pentru prestația lor pe marile scene ale lumii, unde au fost invitați să concerteze, iar acum încântă publicul tulcean.

Festivalul va continua vineri, cu un atelier de scriere creativă susţinut de Florin Iaru, lansarea volumelor ”Spionii dintre ape”, de Lucian Ţugui, ”Prea roz”, de Cătălina Steriu, şi ”Tatăl meu la izolare”, de Cristian Teodorescu, dar şi cu recitalurile semnate de Gabriel Costea şi Alex Man, Sorin Terinte şi Cătălina Beta.

Sâmbătă, sunt programate un nou atelier de scriere creativă și lansarea cărţilor ”A.normal”, de Andrei Velea, ”Brutu/us sau a şaptea metafizică a muzelor”, de Adi Secară, și ”Lizoanca la 11 ani”, de Doina Ruşti, iar festivalul se  va încheia cu recitalul susţinut de Marcian Petrescu şi Mihai Tacoi, Storytellers.

Doina Ruști își va lansa ultima ediție a cărții ”Lizoanca la 11 ani”, o poveste puternică și tulburătoare despre o fetiță abuzată de adulți în România rurală de la începutul anilor 2000. Autoarea ne-a dat și o posibilă cheie de lectură a cărții.

Doina Ruști ne-a mai mărturisit că ceva din ființa ei rezonează cu peisajul dobrogean și că ediția anterioară a Festivalului Danubius ArtFEST a fost una pe deplin reușită.

Evenimentul  este organizat de Asociația de Dezvoltare Regională „Aegyssus”, în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” și Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea până sâmbătă, 16 septembrie, proiectul fiind cofinanțat de Primăria Municipiului Tulcea.

Redactor: Mihaela Andrei/ Redactor online: Adina Sîrbu

Sursa: RadioConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
10:18 am, septembrie 30, 2023
23°C
cer senin
Wind: 30 Km/h
Pressure: 1018 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 7:01 am
Sunset: 6:49 pm
Close

Close
Navigation
Categories