Trotuarele din mai multe zone din oraș, în curs de modernizare (GALERIE FOTO)

Sursă foto: Primăria Constanța
 

Primăria Municipiului Constanța continuă programul de modernizare a infrastructurii pietonale din zonele rezidențiale. Echipele Confort Urban desfășoară lucrări de recondiționare a trotuarelor în cartierul Km 5, pe strada Theodor Speranția. Se montează borduri noi, iar suprafețele pietonale sunt consolidate prin așternerea unui strat de piatră. Trotuarele vor fi recondiționate cu un strat nou de asfalt și vor fi construite casete pentru spații verzi în care vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali. În paralel cu lucrările la infrastructura pietonală se reabilitează și carosabilul, transmite un comunicat din partea Primăriei Constanța.

Pe bulevardul Mamaia, continuă înlocuirea bordurilor și decaparea trotuarelor pe tronsonul cuprins între străzile Soveja și Turda. Suprafețele pietonale sunt reamenajate cu pavele moderne, iar calitatea zonei de spațiu verde va fi îmbunătățită. Scuarul median va fi reconfigurat, pentru a fi create noi breșe de întoarcere pe fiecare sens de mers. La final, se vor reabilita suprafețele carosabile prin frezarea stratului de uzură și așternerea unui asfalt de tip MASF, rezistent la traficul greu și intens.

Lucrările de modernizare a Parcului Tăbăcărie continuă. Se refac aleile din interiorul acestuia și din zona de promenadă de pe malurile lacului. Bordurile sunt înlocuite. Aleile pietonale vor fi finisate cu diferite pavaje dispuse într-o structură dinamică, iar de-a lungul lor se vor instala elemente de mobilier urban.

Lucrări de amenajare a zonelor destinate circulației pietonilor au loc și pe strada Theodor Burada, în dreptul Parcului de la Gară. Se montează pavele pe strat suport de nisip, după ce au fost montate borduri noi.

Parcarea situată pe Șoseaua Mangaliei, în zona blocului MG8, este în curs de reabilitare. Se montează borduri noi, se stabilizează terenul prin așternerea a două straturi de piatră și se trotuarele și aleile de acces din proximitatea parcării.

Pentru ca intervențiile să se desfășoare în condiții optime, locuitorii orașului sunt rugați să nu staționeze autovehiculele în zonele în care se execută lucrări, a încheiat sursa citată.

Citește și:
Fostul consilier local George Andrei Popescu candidează independent la Primăria Constanța

 

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
1:43 pm, aprilie 22, 2024
temperature icon 14°C
cer fragmentat
Humidity 79 %
Pressure 1015 mb
Wind 33 Km/h
Wind Gust: 43 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:09 am
Sunset: 7:57 pm
Close

Close
Navigation
Categories