Transnistria va PEDEPSI pe oricine respectă „Legea moldovenească a separatismului” votată de Parlamentul de la Chișinău

Vadim Krasnoselski răspunde Chișinăului dupăintroducerea în legislație a prevederilor care pedepsesc separatismul. Liderul de la Tiraspol anunță că administrația autoproclamată va aplica măsuri similare. Potrivit lui, orice persoană din stânga Nistrului ar putea ajunge în vizorul forțelor de ordine constituționale, în contextul noilor prevederi ale codului penal, transmite realitatea.md.

În același timp, el consideră că „vor căuta separatiști unde le convine. Formal, am citit legea, toți pot fi atrași la răspunde. La dorință, chiar și plata impozitelor poate fi considerată finanțare a separatismului. Noi nu stăm degeaba. Vom introduce modificări la codul nostru penal, ca să îi putem pedepsi pe cei care vor aplica legea separatismului în privința cetățenilor transnistreni”, susține Krasnoselski.

La începutul lui februarie, Legislativul de la Chișinău a votat proiectul de lege care prevede pedepse pentru acțiuni de separatism. Inițiativa a generat reacții la Tiraspol, oficialii transnistreni afirmând de mai multe ori că „oricine” din stânga Nistrului ar putea fi pedepsit pentru asemenea acțiuni. Din acest motiv, Krasnoselski și așa-numitul ministrul de externe transnistrean Ignatiev par să fi refuzat să participe la negocieri la Chișinău.

Sursa: TomisNews.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
8:15 pm, martie 31, 2023
10°C
cer acoperit de nori
Wind: 16 Km/h
Pressure: 1010 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:49 am
Sunset: 7:29 pm
Close

Close
Navigation
Categories