Trafic îngreunat pe bulevardul Mamaia, datorat unor lucrări RAJA

Prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), la nivelul municipiului Constanța se află, la momentul actual, în implementare, contracte în valoare de 626 milioane lei. Investițiile cuprind 76 km de rețele noi de apă și canalizare pe 264 de străzi din municipiu. O parte dintre aceste investiții vizează și reabilitarea aducțiunilor și magistralelor de alimentare cu apă, precum și refulările ce asigură transportul apelor uzate către stațiile de epurare. Înlocuirea conductelor îmbătrânite, ai căror parametri tehnologici sunt depășiți, va conduce la creșterea siguranței în funcționare a sistemului de canalizare. Contractele de lucrări CL1A și CL3A „Rețele de apă și canalizare în zona centrală a municipiului Constanța”, cu o valoare cumulată de 64,1 milioane lei, au un impact major asupra calității serviciilor. Astfel, pe bulevardul Mamaia, pe tronsonul delimitat de Spitalul Militar și Delfinariu, se vor executa lucrări de reabilitare și extindere colectoare, cu diametre ce ajung până la 1.000 mm, dar și înlocuirea rețelelor de canalizare de pe străzile adiacente și preluarea acestora în noul colector.

Lucrările propriu-zise vor fi demarate pe bulevardul Mamaia, începând cu data de 21 septembrie, în zona intersecției cu strada Războieni. Pentru execuția lucrărilor va fi blocată prima bandă de lângă scuar, pe sensul de mers de la Spitalul Militar spre Delfinariu, urmând ca în dreptul intersecției cu Ciprian Porumbescu, noua conductă să traverseze scuarul, iar lucrările să avanseze pe prima bandă a celuilalt sens de mers, de la Delfinariu spre Spitalul Militar. Pe cei aproximativ 700 metri (strada Războieni – Delfinariu) traficul va fi restricționat pe o bandă, pe tronsoane cu lungimi de până în 200 metri, porțiuni ce vor fi aduse la cotă.

„Având în vedere dezvoltarea zonei, pe lângă înlocuirea ovoidului DN 1.000, tot pe bulevardul Mamaia se extinde și o rețea de canalizare. Noua conductă, ce se va întinde pe bulevard de la intersecția cu strada Ion Murgescu până la Spitalul Militar, va fi montată pe banda de parcare, pe sensul de mers de la Delfinariu către Centru și va răspunde necesităților de preluare a apelor uzate, urmare a dezvoltării urbanistice a zonei. Ambele lucrări vor fi realizate pe tronsoane de aproximativ 200 metri, ce vor fi aduse la cotă”, au precizat reprezentanţii companiei de apă.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
9:08 pm, mai 19, 2024
temperature icon 14°C
cer acoperit de nori
Humidity 77 %
Pressure 1017 mb
Wind 12 Km/h
Wind Gust: 16 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:34 am
Sunset: 8:29 pm
Close

Close
Navigation
Categories