Toni Greblă, ales președinte al Autorității Electorale Permanente

Toni Greblă, fost judecător CCR, a fost votat de Parlament în funcția de președinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP).

Toni Greblă, fost prefect al Capitalei și judecător CCR, a fost ales președinte al Autorității Electorale Permanente. Acesta a beneficiat de un vot covârșitor în favoarea sa, în plenul Legislativului.

Susținut de PSD, UDMR și minoritățile naționale, Toni Greblă a fost votat de plenul reunit al Parlamentului în funcția de președinte al AEP pentru un mandat care se întinde pe durata a 8 ani.

La votul de marți, unul secret cu bile, fostul prefect al Capitalei a primit 251 voturi “pentru” şi 110 “împotrivă”. Pentru această funcție, Greblă s-a luptat cu alți doi candidați susținuți de formațiuni din opoziție.

Cristian Preda, propus și susținut de USR, a primit 73 voturi “pentru” şi 288 “împotrivă”. Iulia Andreea Băbeanu, propusă de AUR a avut parte doar de 37 voturi “pentru” şi 324 “împotrivă”, informează Agerpres.

Au existat mari tensiuni în plenul Parlamentului, în ziua alegerii lui Toni Greblă la AEP. La dezbaterile premergătoare votului, fostul premier, Ludovic Orban, a susţinut că România este “un stat capturat de PSD“.

”Vedem că astăzi în România avem de a face cu un stat capturat aproape în integralitate de reprezentanţii PSD, de la Curtea Constituţională până la Curtea de Conturi, de la Consiliul Legislativ, condus de fostul coleg PSD care măcelărea Codurile penale, legile Justiţiei, călcând în picioare regulamentul la ordinul lui Dragnea, până la Avocatul Poporului, de la Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie la Autoritatea de Reglementare în Domeniul Comunicaţiilor.

Nu aveţi dreptul să puneţi în fruntea Autorităţii Electorale Permanente un reprezentant care era preşedintele CFSN în ’89 şi ’90, prefect din anul 2000 în judeţul Gorj, un om care a avut o carieră în PSD, care va reprezenta PSD în această funcţie, de altfel fiind prefectul PSD de Bucureşti în momentul de faţă. Nu faceţi această crimă împotriva democraţiei“, le-a transmis Orban colegilor săi.

Toni Greblă este o personalitate politică cunoscută, dar și controversată în România. A ocupat funcția de senator PSD, judecător la Curtea Constituțională între 2013 și 2015, secretar general în Guvernul Dăncilă, iar din mai 2022 a fost prefect al Capitalei.

S-a terminat! Unul dintre cele mai cunoscute cupluri e istorie.

Acesta a avut și probleme cu justiția. În 2015, Toni Greblă a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă. A fost acuzat de DNA că, din postura de senator și ulterior judecător la Curtea Constituţională (2013 – 2015), ar fi pretins şi primit de la un om de afaceri un autoturism marca BMW Seria 5, în echivalent de 56.070 de euro.

În 2018, fostul judecător CCR a fost achitat, în primă instanță, de Înalta Curte. Instanţa a decis şi ridicarea sechestrului dispus de procurori în acest caz. Apoi, în 2019 a fost achitat definitv. Între 2018 și 2019 a fost secretar general al Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
9:20 am, februarie 23, 2024
temperature icon 6°C
cer acoperit de nori
Humidity 82 %
Pressure 1015 mb
Wind 28 Km/h
Wind Gust: 42 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:54 am
Sunset: 5:44 pm
Close

Close
Navigation
Categories