Tată şi fiu, reţinuţi după ce au vrut să mituiască doi poliţişti

Două persoane, tată şi fiu, din judeţul Mureş au fost reţinute după ce bărbatul ar fi încercat să mituiască doi agenţi de poliţie cu suma de 600 de euro pentru a nu-i suspenda permisul de conducere fiului său, pentru depăşire pe linie continuă.

“Două persoane, tată şi fiu, din judeţul Mureş au fost reţinute, ieri, 3 aprilie a.c.. pentru cercetări privind săvârşirea infracţiunii de dare de mită, după denunţul a doi poliţişti din cadrul unei secţii de poliţie a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş. Astfel, în data de 2 aprilie 2024, la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş au fost înregistrate denunţurile a doi agenţi de poliţie cu privire la faptul că un bărbat le-a promis şi oferit suma de 600 de euro pentru a nu fi suspendat permisul de conducere al fiului său pentru efectuarea unei depăşiri pe linie continuă. Momentul cu înmânarea sumei de bani a fost filmat cu body cam din dotare”, a arătat, joi, Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, într-un comunicat de presă.

Ulterior, în data de 03.04.2024, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant, moment în care, atât tatăl, cât şi fiul care săvârşise contravenţia, i-au înmânat unuia dintre cei doi poliţişti denunţători suma de 10 mii de forinţi, pe lângă cei 600 de euro daţi drept mită în ziua anterioară.

“Cei doi urmează ca astăzi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a precizat Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş. 

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
10:42 pm, aprilie 13, 2024
temperature icon 15°C
cer acoperit de nori
Humidity 59 %
Pressure 1023 mb
Wind 12 Km/h
Wind Gust: 14 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:24 am
Sunset: 7:46 pm
Close

Close
Navigation
Categories