Tarifele medicilor de familie și din ambulatoriu rămân neschimbate până la sfârșitul lui 2024

Tarifele pentru medicii de familie și din ambulatoriu se mențin la același nivel până la sfârșitul anului a confirmat Colegiul Medicilor din România. Asta după ce la începutul anului CNAS propusese reducerea acestora cu procente cuprinse între 22,5% și 35,8%.
Pentru prima jumătate a anului, Guvernul aprobase un act normativ prin care aceste tarife erau menținute la nivelul din 2023, dar nu a oferit clarificări pentru a doua jumătate.
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a propus inițial reduceri semnificative, dar în aprilie, ministrul Finanțelor a confirmat menținerea tarifelor până la sfârșitul anului, cu alocarea a 2,1 miliarde de lei din buget. Decizia a fost confirmată recent de Colegiul Medicilor din România (CMR), după negocieri cu CNAS privind contractul-cadru și normele de aplicare ale acestuia, conform sursei citate, notează adevarul.ro
În cadrul întâlnirii de negociere de luni, 13 mai, între CNAS și CMR, Colegiul a anunțat că va finaliza în curând formalitățile necesare pentru încheierea procedurii de negociere, formalități care includ consemnarea discuțiilor și orice clarificări suplimentare.
Concret , s-a convenit „menținerea valorii punctului pentru medicină de familie și ambulatoriu de specialitate, până la finalul anului 2024”, a anunțat Colegiul Medicilor, într-un comunicat.
În 2024, în medicina primară, punctul per capita rămâne la 12 lei, iar punctul pe serviciu medical la 8 lei. În asistența medicală ambulatorie de specialitate, punctul pe serviciu medical se menține la 4,5 lei.
Participanții au decis să continue activitatea grupurilor tehnice de lucru CMR-CNAS pentru toate domeniile, implicând activ corpul medical din diverse specialități și segmente ale sistemului medical.
„CMR va continua efortul de colaborare inter-instituțională necesar pentru a sprijini CNAS și toate celelalte instituții ale statului, cu rol și atribuții în analizarea și soluționarea problemelor generate de mecanismele de finanțare, care cauzează atât inechități pentru furnizorii de servicii medicale, cât și probleme de acces al populației României la servicii medicale”, a mai spus Colegiul Medicilor. 

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
8:05 pm, mai 19, 2024
temperature icon 15°C
cer acoperit de nori
Humidity 79 %
Pressure 1017 mb
Wind 14 Km/h
Wind Gust: 19 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:34 am
Sunset: 8:29 pm
Close

Close
Navigation
Categories