Sughițul este esențial pentru dezvoltarea creierului bebelușilor

Sughițul bebelușilor rezultă dintr-o contracție involuntară și repetitivă a diafragmei și din închiderea rapidă a corzilor vocale, contracție acompaniată de un sunet scurt, repetat și supărător. Potrivit medicilor, sughițul este unul dintre primele obiceiuri pe care le vor dezvolta bebelușii, acesta fiind prezent încă din perioada intrauterină. Acesta este esențial pentru dezvoltarea creierului și a respirației bebelușilor. Deoarece acesta tinde să deranjeze adulții, se presupune că deranjează și bebelușii. Cu toate acestea, cei mici nu par, de obicei, afectați de sughiț. De fapt, majoritatea nou-născuților pot dormi fără probleme în plin acces de sughiț. De asemenea, sunt extrem de rare cazurile în care este afectată respirația unui bebeluș. Un studiu a indicat că sughițul ar putea fi important pentru dezvoltarea creierului și respirația lui.

De ce sughiță nou-născuții? În general, sughițul la bebeluși tinde să apară fără un motiv aparent, dar hrănirea poate provoca ocazional spasme ale diafragmei. Acest lucru se poate întâmpla atunci când un bebeluș este supraalimentat, mănâncă prea repede sau înghite prea mult aer. Acești factori pot face ca stomacul bebelușului să se dilate. Pe măsură ce se dilată, acesta împinge împotriva diafragmei, declanșând spasmele care duc la sughiț, care poate rezulta, de asemenea, din modificări ale temperaturii stomacului.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Vremea Constanta
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.
Close

Close
Navigation
Categories