Studenți ai Facultății de Psihologie din cadrul Universității Ovidius Constanța, în practică în școlile din Constanța. Despre ce le vor vorbi elevilor

Foto: Prefectura ConstanțaÎncepând din această lună, 30 de studenți ai Facultății de Psihologie din cadrul Universității Ovidius Constanța vor efectua stagiul de practică, discutând cu copiii din școlile constănțene problemele generate de violență și de bullying. Protocolul de colaborare interinstituţională, semnat luni, 01 aprilie a.c., în “Sala Ovală” a Instituției Prefectului, de către:

este o continuare firească a proiectului pilot, demarat în urmă cu un an de zile, împreună cu partenerii noștri instituționali și societatea civilă, privind activitatea de informare, conștientizare, evaluare și monitorizare a fenomenului de bullying în unitățile de învățământ din județul Constanța.

‘‘Le mulțumesc tuturor partenerilor pentru disponibilitatea implicării atât în parteneriatul precedent, cât și în cel semnat astăzi, alături de noul partener, Universitatea Ovidius Constanța, care va implica aproximativ 30 de studenți în activitățile de conștientizare desfășurate în cele 10 școli stabilite în primul protocol. De această dată, protocolul a devenit o necesitate juridică, pentru a putea permite implicarea studenților, respectiv mediului academic, în activitatea de conștientizare a fenomenului de bullying, în rândul elevilor din clasele I-X.’’, a declarat prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa.

Astfel, în perioada următoare, conform calendarului stabilit, părțile semnatare vor participa la acțiuni de informare, conștientizare și combatere a fenomenului de bullying la nivelul unităților de învățamânt din județul Constanta, conform prevederilor legale în vigoare, în cele 10 unități de învățământ evaluate de Comisia mixtă de verificare a mecanismului de intervenție în prevenirea și combaterea bullyingului și violenței, constituită prin Ordinul Prefectului nr. 30/11.01.2023:

Andreea – Karina Lazăr, reprezentatul Consiliului Județean al Elevilor Constanța, a precizat faptul că, potrivit informările primite din partea elevilor din județ, cu privire la feed-back-ul obținut în urma acțiunilor din cadrul primului parteneriat, la nivelul școlilor, se acordă o mai mare importanță cazurilor de bullying. Mai mult, președintele CJE Constanța apreciază că revenirea prin acțiunile acestui nou protocol, cu specialiști care să explice elevilor, pe înțelesul lor, ce înseamnă bullyingul și cum poate fi prevenit, este extrem de importantă și benefică.

Citește și: 

Polițiștii IPJ Constanța, continuă acțiunile în școlile din Constanța și Năvodari

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
11:08 pm, aprilie 24, 2024
temperature icon 12°C
cer acoperit de nori
Humidity 75 %
Pressure 1006 mb
Wind 7 Km/h
Wind Gust: 7 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:06 am
Sunset: 8:00 pm
Close

Close
Navigation
Categories