Stela Halichidis se luptă să revină la conducerea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța

Stela Halichidis, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, se chinuie să revină pe funcție, după ce a fost demisă de Chițac. A contestat în instanță dispoziția de demitere și a avut succes, primarul Vergil Chițac a făcut recurs. Dosar este deschis pe rolul Curții de Apel Constanța, iar luni, 18 septembrie a.c., a fost stabilit primul termen de judecată. Așadar, fostul manager ar putea afla, azi, dacă revine pe funcție.

Stela Halichidis a fost demisă de Vergil Chițac din funcția de manager al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, după tragedia din 2021, în care au murit 7 pacienți. În noiembrie 2021 aceasta a cerut anularea dispoziției privind demiterea din funcție. Iată că după mai multe termene de judecată, magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis anularea dispoziției prin care a fost demisă și obligarea primarului municipiului Constanța la plata către reclamantă a unor despăgubiri echivalente cu salariile cuvenite în perioada 07.10.2021-07.06.2022. Sentința a fost dată pe 16 februarie 2023 și nu este definitivă. 

Municipiul Constanța, prin primar a contestat decizia și a făcut recurs, un nou dosar fiind înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța. Luni, 18 septembrie a.c., urmează să aibă loc prima ședință de judecată. 

Reamintim că pe 1 octombrie 2021 un incendiu a izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. În urma tragicului eveniment, șapte persoane internate în Secția ATI au decedat. În consecință, managerul spitalului de la acea vreme, Stela Halichidis, a fost demisă, după ce s-a dovedit a fi vizibil depășită de situație.

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
1:15 am, iulie 20, 2024
temperature icon 26°C
cer senin
Humidity 51 %
Pressure 1012 mb
Wind 19 Km/h
Wind Gust: 42 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:40 am
Sunset: 8:42 pm
Close

Close
Navigation
Categories