Specialiștii în biologia marină din Constanța au reușit cu succes aclimatizarea a 200 de exemplare de doradă în Marea Neagră

Biologii marini de la prestigiosul Institut de Cercetare „Grigore Antipa” din Constanța au obținut un succes notabil. Aceștia au reușit să realizeze procesul de aclimatizare a 200 de exemplare de doradă, originare din regiunea Mediteraneană, în apele Mării Negre. Au recreat bazine cu mediul marin local, iar puietul s-a aclimatat rapid și a crescut. Biologii spun că în cinci ani, fauna mării noastre s-ar putea îmbogăți cu mii de exemplare de doradă, biban de mare, stridie japoneză și creveți mari, scrie Stirileprotv.ro.

Cercetătorii de la Marea Neagră au realizat un nou avans în determinarea originii acestei dorade: un tânăr specimen de doradă regală, cântărind doar șapte grame atunci când a fost adus din Marea Mediterană, a crescut la 100 de grame în doar șase luni de creștere în apele noastre. Astfel, putem acum afirma că această doradă a prosperat și s-a dezvoltat cu succes în mediul din… CITEȘTE ARTICOLUL AICI!

Sursa: TomisNews.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
1:33 pm, septembrie 28, 2023
26°C
cer acoperit de nori
Wind: 30 Km/h
Pressure: 1019 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:58 am
Sunset: 6:53 pm
Close

Close
Navigation
Categories