Sorin Grindeanu anunţă investiţii în valoare totală de 1,5 miliarde de euro în Portul Constanţa

Foşnet de bani. De bani mulţi! Investiţii în valoare totală de 1,5 miliarde de euro urmează a fi făcute, în perioada următoare, în Portul Constanţa şi în infrastructura feroviară din apropierea acestuia, a anunţat, miercuri, 15 mai, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a participat, alături de premierul Marcel Ciolacu, la inaugurarea unei investiţii şi la începerea lucrărilor unui nou obiectiv din Portul Constanţa, în valoare totală de 115 milioane de euro.

Din totalul de 1,5 miliarde de euro, suma de 500 de milioane de euro va fi alocată pentru investiţii în interiorul Portului Constanţa în vederea modernizării drumurilor interne, a creşterii capacităţii de transport mărfuri, în vederea dragării unor zone pentru a permite accesul unor nave şi în infrastructura de apă, canalizare şi energie electrică.

„Una dintre nemulţumirile pe care le-am avut a fost legată de accesarea fondurilor europene pentru zona navală şi am fost obligat să iau anumite decizii.

În perioada următoare, vom avea licitaţii din fonduri europene de jumătate de miliard de euro în port. Portul Constanţa reprezintă una din priorităţile noastre. Am investit în calea ferată, acum avem aceste investiţii de aproximativ jumătate de miliard şi avem şi acele investiţii în calea ferată de circa un miliard în jurul Portului Constanţa”, a declarat Sorin Grindeanu.

Cele trei proiecte – Terminalului RO-RO, Platforma pentru mărfuri agabaritice Project Cargo şi Terminalul Intermodal, care va beneficia inclusiv de o conexiune feroviară – sunt finanţate şi din fonduri europene, rezultat al bunei colaborări dintre autorităţile române şi cele din Emiratele Arabe Unite.

„În acest moment, Portul Constanţa reprezintă cea mai eficientă alternativă de transport comercial către regiunea Mării Caspice şi Orientul Îndepărtat”, a explicat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a participat, la Constanţa, alături de premierul Marcel Ciolacu, la evenimentul „DP World – 20 de ani de eficienţă şi inovaţie în România” şi la operaţionalizarea noii investiţii de infrastructură portuară în cadrul Companiei Naţionale Administraţia Portului Maritim (CN APM) Constanţa.

Beneficii substanţiale pentru economia naţională

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a declarat că noile proiecte vor aduce beneficii de substanţă economiei ţării noastre şi vor facilita inter-conectivitatea la nivel european şi internaţional.

„Prezenţa DP World în România se suprapune şi interesului de a dezvolta relaţia bilaterală dintre România şi Emiratele Arabe Unite. Sunt 20 de ani şi investiţii de peste 200 de milioane de euro care au adăugat o nouă dimensiune pieţei noastre de logistică”, a spus Ciolacu.

La eveniment, au mai fost prezenţi, alături de reprezentanţi ai administraţiei portuare şi ai operatorilor din domeniu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, fostul premier Victor Ponta, parteneri de business din străinătate. 

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
8:34 pm, mai 19, 2024
temperature icon 14°C
cer acoperit de nori
Humidity 79 %
Pressure 1017 mb
Wind 14 Km/h
Wind Gust: 19 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:34 am
Sunset: 8:29 pm
Close

Close
Navigation
Categories