Sondaj: Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, conduce în intenţiile de vot

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, se află pe primul loc în intenţiile de vot pentru primul tur al unui scrutin prezidenţial, relevă un sondaj preluat de agenţia AFP.

La fel ca multe alte state membre ale UE, Franţa cunoaşte o consolidare a popularităţii partidelor de extremă dreapta. Următoarele alegeri prezidenţiale în Franţa vor avea loc abia în anul 2027, dar acest sondaj are relevanţă în perspectiva alegerilor europarlamentare din iunie.

Este prima dată când Marine Le Pen, ajunsă deja de două ori în turul doi al alegerilor prezidenţiale, primeşte o intenţie de vot atât de ridicată, de 36% (cu o marjă de eroare de 3%), într-un sondaj pentru un ipotetic tur întâi al unui scrutin prezidenţial, obţinând 13 puncte procentuale peste intenţia de vot dintr-un sondaj similar efectuat în anul 2022.

În sondaj, candidatul sugerat al taberei preşedintelui de centru-dreapta în funcţie Emmanuel Macron (care se află la al doilea mandat şi nu mai poate candida), actualul premier Gabriel Attal sau predecesorul acestuia, Edouard Philippe, se află pe locul doi, cu 22% din intenţiile de vot. Pe locul trei îl regăsim în acest sondaj pe liderul stângii radicale, Jean-Luc Mélenchon, cu 14%.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
10:29 pm, februarie 23, 2024
temperature icon 6°C
nori împrăștiați
Humidity 90 %
Pressure 1016 mb
Wind 22 Km/h
Wind Gust: 41 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:54 am
Sunset: 5:44 pm
Close

Close
Navigation
Categories