Shakira a fost condamnată la trei ani de închisoare. Cât trebuie să îi plătească fiscului din Spania

Shakira a pierdut, luni, lupta cu statul spaniol, privind frauda de circa 14,5 milioane de euro, bani care ar fi trebuit plătiți ca impozit pe venit, drept pentru care a fost condamnată la trei ani de închisoare.
Faimoasa cântăreață a câștigat, în urmă cu câteva zile, două premii la gala Latin Grammy Awards, iar astăzi a primit vestea proastă că o așteaptă închisoare. Mai mult, pentru frauda comisă mai trebuie să plătească și o amendă de 7,3 milioane de euro, dar va trebui să plătească impozitul și din perioada 2012-2014, în care a fost comisă frauda, transmite Digisport.
Inițial, cântăreața trebuia să primească o pedeapsă de opt ani și două luni de închisoare și o amendă de 23,5 milioane de euro, dar pentru că și-a recunoscut fapta, pedeapsa a fost redusă. Scăderea pedepsei cu închisoare îi va aduce o sancțiune suplimentară, o amendă de 432.ooo de euro.
Sentința pentru această infracțiune este cu executare, dar pentru că artista are cazierul curat ca lacrima va fi doar cu suspendare.
Artista și-a dorit cu adevărat să rezolve procesul cu statul spaniol, astfel încât copiii ei să nu fie nevoiți să își vadă mama implicată într-un proces penal.
„Trebuie să-mi aleg bătăliile și cea mai importantă acum este să fac totul în așa fel încât copiii mei să trăiască o viață plină și să se concentreze pe ceea ce este cu adevărat important: să-i văd crescând și să petrec timp cu ei, fără a-i supune suferinței de a-și vedea mama într-un proces penal, cu uzura pe care o implică”, a spus Shakira.
Prejudiciul de aproximativ 14,5 milioane de euro pe care trebuie să-l achite Trezoreriei Spaniei datează din perioada 2012-2014, când locuia cu fostul iubit, Gerard Pique, în Barcelona. Cu toate acestea, vedeta columbiană și-a luat mereu apărarea spunând că în acea perioadă a avut foarte multe turnee și nu a prea fost acasă, decât când îl vizita pe fostul său iubit. Dar, procurorii sunt de părere că Shakira a stat acasă mai mult de jumătate de an, ceea ce înseamnă că trebuia să își plătească taxele la statul spaniol.
Artista nu a trecut prin cea mai bună perioadă a sa. La procesul cu statul s-a adăugat și despărțirea de Pique după ce a înșelat-o cu o angajată. Dar, artista s-a răzbunat, într-o oarecare măsură care i-a adus și succes, și a lansat în acest an un disstrack în colaborare cu producătorul BZRP, iar cântecul a câștigat premiul pentru „cea mai bună melodie pop”, dar și pentru „cea mai bună interpretare urbană”. Shakira a primit premiul de la fostul rival al lui Pique, Sergio Ramos.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
9:13 pm, decembrie 4, 2023
temperature icon -1°C
cer senin
Humidity 58 %
Pressure 1028 mb
Wind 4 Km/h
Wind Gust: 4 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 7:23 am
Sunset: 4:27 pm
Close

Close
Navigation
Categories