Un medic endogcrinolog spune că un fruct delicios de vară ajută la normalizarea tensiunii arteriale, susține funcția ficatului și protejează împotriva unor forme de cancer.De ce este util să mănânci caise? Potrivit Dr. Angela Tolmasova: „compoziția acestor fructe se caracterizează printr-o saturație surprinzător de mare a diferitelor substanțe utile, antioxidanți, oligoelemente și vitamine. Deținând un set bogat de nutrienți valoroși, caisele sunt foarte utile pentru prevenirea cancerului, a bolilor cardiace și hepatice”.„Caisele conțin mulți pigmenți organici naturali, cum ar fi carotenoide, flavonoide și fenoli. Ele susțin imunitatea și protejează împotriva unor forme de cancer. În plus, datorită antioxidanților, caisele sunt utile pentru prevenirea bolilor cardiovasculare și a bolilor hepatice”, spune dr. Tolmasova.Specialistul adaugă că fibra de caise este un remediu natural eficient pentru îmbunătăţirea motilităţii intestinale si prevenirea constipaţiei. Un alt avantaj important al acestor fructe este capacitatea lor de a îmbunătăți metabolismul electrolitic și echilibrul apei din organism, ceea ce ajută la normalizarea tensiunii arteriale.Potasiul, ca electrolit, joacă un rol cheie în sănătatea unei inimi sănătoase și reglează metabolismul celular. Dacă există o deficiență a acestui element, celulele pur și simplu nu pot „elibera” alte substanțe – vitamine, minerale, hormoni, proteine etc.Prin urmare, caisele sunt utilizate pe scară largă pentru prevenirea și tratamentul bolilor sistemului cardiovascular, normalizarea aportului de sânge, reducerea edemului și menținerea tonusului miocardic.Dr. Tolmasova: „Caisele uscate sunt surse de fitoestrogeni, necesari în perioada menopauzei”. De asemenea, medicul a sfătuit consumul acestui fruct pentru a îmbunătăți starea pielii și a ochilor – acest lucru se datorează saturației cu vitamina A, care este conținută în cantități mari în caise. Mai mult, uleiul de sâmburi de caise a prezentat și o activitate antiischemică ridicată: ajută la reducerea cantității de substanțe din sânge care „lipesc” trombocitele și formează cheaguri de sânge. Pectina și celuloza, în care este bogată caisa, sunt enterosorbanți naturali.Trecând prin sistemul digestiv, acestea adsorb poluanții toxici și îi îndepărtează din organism în mod natural. De asemenea, pectina de caise și celuloza sunt substanțe naturale care stimulează ușor motilitatea intestinală, ajutând la ameliorarea constipației și ameliorarea „intestinelor leneșe”.
in
Sanatate
Sfat de la endocrinolog: Acesta este cel mai bun fruct de vară pentru sânge și ficat

Replica de Constanta
Replica de Constanta. Cotidian de atitudine bine informat
ALTE STIRI
Newsletter
Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta
EVENIMENTE CONSTANTA
PRIMARIA CONSTANTA
No Content Available
ULTIMELE STIRI
Vremea Constanta
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.