Sensul giratoriu de la Cora Brătianu nu se mai desființează! Video

De-a lungul timpului s-a discutat despre desființarea sensului giratoriu de la Cora Brătianu și semaforizarea inteligentă a intersecției. Chiar fostul city-manager al Primăriei municipiului Constanța, Felicia Ovanesian, afirma acest lucru. Eliminarea sensului giratoriu a rămas la stadiul de discuții, reprezentanții Primăriei Constanța menționând că sensul nu se va desființa. Ca o paranteză, fostul primar Făgădău ne promitea o pasarelă în locul sensului giratoriu. A uitat de proiect, imediat cum a ajuns primar.

Sensurile giratorii, fie ele de mari sau mici dimensiuni, se pare că dau bătăi de cap multor conducători auto.

Deși unele își respectă menirea, anume decongestionarea traficului, altele sunt prost amenajate și mai mult încurcă decât descurcă traficul, conform celor transmise de șoferi.

Un astfel de exemplu este și sensul giratoriu din intersecția bulevardului I.C. Brătianu cu strada Cumpenei.

Sensul giratoriu de la Cora Brătianu nu dispare, asta deși, de-a lungul timpului, s-a discutat despre înlocuirea acestuia cu un sistem semaforizat. Chiar fostul city-manager al municipiului dădea de înțeles că acest lucru ar fi posibil. ,,Așteptăm studiul de trafic. În esență, sensul giratoriu va fi înlocuit cu semafoare. Rămâne valabil proiectul cu pasarela, pasajul ,,nu merge”, spunea, în 2021, Ovanesian. Au trecut încă 2 ani de la acel moment, iar sensul giratoriu este încă pe poziții și se pare că va rămâne mut timp de acum înainte. Conform reprezentanților Primăriei Constanța, sensul giratoriu de la Cora Brătianu nu se va desființa și nici nu vor fi instalate semafoare.

Un mega proiect în zona Cora avea și fostul primar Decebal Făgădău. Una dintre promisiunile făcute de Decebal Făgădău, pe vremea când era viceprimar cu atribuții de primar, viza un proiect ambițios de a construi o pasarelă pietonală deasupra sensului giratoriu de la Cora. „Vom realiza o pasarelă pietonală multifuncţională, astfel încât să aibă rol de supratraversare, nu doar pe o lăţime de stradă, ci chiar şi în diagonală. Nu este o promisiune, termenul de implementare a acestui proiect fiind anul 2020 şi se află la stadiul de prefezabilitate.”, spunea în 2016 viceprimarul cu atribuții de primar al Constanței ce visa să ocupe fotoliul de edil.

așa arăta pasarela, în viziunea lui Făgădău

Visul de a deveni primar s-a împlinit, dar nu și promisiunea. A plecat de la primărie, dar n-a lăsat niciun proiect în acest sens.

Video:

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
1:44 pm, septembrie 28, 2023
26°C
cer acoperit de nori
Wind: 27 Km/h
Pressure: 1019 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:58 am
Sunset: 6:53 pm
Close

Close
Navigation
Categories