Se inaugurează prima pistă olimpică de canotaj din România

Prima pistă olimpică de canotaj din România se inaugurează cu prilejul Balcaniadei 2023.

Competiţia se va desfăşura pe Lacul Lebăda din oraşul Pantelimon.

Vineri, 15 septembrie, debutează Campionatul Balcanic de Canotaj 2023, prima competiţie internaţională de canotaj organizată pe Lacul Lebăda din Pantelimon. Cu acest prilej se inaugurează şi prima pistă olimpică de canotaj din România, cu o lungime de 2000 de metri.

Evenimentul se va desfăşura până duminică, 17 septembrie, şi este organizat de Federaţia Română De Canotaj în colaborare cu Primăria Oraşului Pantelimon, Balkan Rowing Association şi Agenţia Naţională pentru Sport.

La Balcaniada 2023 vor participa peste 200 de sportivi din 8 ţări – Bulgaria, Croaţia, Grecia, Macedonia de Nord, România, Serbia, Turcia şi Ucraina, care se vor întrece în 22 de probe. Sportivii fac parte din categoriile de Juniori I (17-18 ani) şi Juniori II (15-16 ani), iar printre ei se vor regăsi şi o parte dintre sportivii medaliaţi la Campionatul Mondial de Juniori (Under19) de la Paris.

La eveniment vor lua parte şi preşedinţii federaţiilor de canotaj din ţările participante, iar juriul va fi compus din 21 de arbitri naţionali şi internaţionali.

Vineri, 15 septembrie, la ora 17:30, la Centrul Cultural Misionar Familia (fostul Complex Lebăda), va avea loc festivitatea de deschidere, cu defilarea tuturor ţărilor participante, prezentarea juriului, precum şi momente artistice organizate de Primăria Pantelimon.

Sâmbătă, 16 septembrie, la ora 9, pe malul Lacului Lebăda (Pantelimon) va fi organizată o conferinţă de presă înainte de startul competiţiei, inaugurându-se astfel oficial pista olimpică cu o lungime de 2000 de metri. Probele se vor desfăşura sâmbătă şi duminică (16-17 septembrie), între orele 9 şi 12.

‘După un an de muncă asiduă, sunt mândră să spun că avem, în sfârşit, prima pistă olimpică de canotaj din România, o pistă pe care ne-o dorim, însă, de mai bine de 30 de ani. Parteneriatul dintre Federaţia Română de Canotaj şi Primăria Oraşului Pantelimon a împlinit un an şi mă bucur enorm că am găsit aceşti oameni minunaţi care nu doar au promis că fac, ci chiar au făcut. Este vorba despre domnul Marian Ivan, Primarul Oraşului Pantelimon, şi întreaga echipă de oameni muncitori şi foarte serioşi pe care el şi-a construit-o. Canotajul românesc este o forţă şi iată că, de acum, sportivii vor avea şansa să concureze şi la ei acasă, nu doar în alte ţări. Este un vis îndeplinit nu doar pentru mine, ci pentru generaţii întregi de canotori care şi-au dorit întotdeauna să poată concura şi în România’ a declarat Elisabeta Lipă, Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Cătălin Donose

Foto – FRC

Sursa: RadioConstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
11:57 pm, iulie 19, 2024
temperature icon 26°C
cer senin
Humidity 63 %
Pressure 1012 mb
Wind 13 Km/h
Wind Gust: 11 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:39 am
Sunset: 8:43 pm
Close

Close
Navigation
Categories