Salon auto, transport feroviar, deficit bugetar. INFO economic

l Ediţia cu numărul 21 a Salonului Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii va fi organizată la Centrul Expoziţional Romexpo, în perioada 1-6 octombrie, în Pavilionul B2 şi în zona exterioară adiacentă Romexpo.

La eveniment vor fi expuse cele mai noi modele de maşini 2024 – 2025, tehnologii de ultimă oră şi peste 600 de branduri din domeniul echipamentelor, spălătoriilor self service, pieselor şi accesoriilor auto.

l Transportul feroviar a înregistrat în 2023 o creştere cu 5,4% a numărului de pasageri transportaţi şi cu 6,1% în ceea ce priveşte parcursul acestora, comparativ cu anul anterior, informează Institutul Naţional de Statistică. Pe de altă parte, volumul mărfurilor transportate a scăzut cu 11,5%. Au fost transportate 48,867 milioane tone mărfuri, din care 79,3% în transport naţional. Parcursul tarifar al mărfurilor a înregistrat scădere cu 3,3%, înregistrându-se creştere doar în transport naţional, cu 1,4%.

l Impactul cel mai mare asupra deficitului bugetar de la sfârşitul lunii februarie l-au avut cheltuielile cu apărarea naţională, a declarat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, menţionând că deficitul bugetar la finalul lunii martie nu va depăşi 2,5% din PIB. Referitor la deficitul bugetar din primele luni din acest an, el a declarat că trebuie să ţinem cont de faptul că lunile ianuarie, februarie şi martie inclusiv nu sunt luni spectaculoase, cu impozite şi taxe colectate la buget. 

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
10:57 pm, aprilie 24, 2024
temperature icon 12°C
cer acoperit de nori
Humidity 75 %
Pressure 1006 mb
Wind 7 Km/h
Wind Gust: 7 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:06 am
Sunset: 8:00 pm
Close

Close
Navigation
Categories