Ruta ocolitoare Constanța! Consilierii locali au aprobat valoarea estimativă a lucrărilor

Ruta ocolitoare Constanța! Consilierii locali au aprobat valoarea estimativă a lucrărilor

 
 
Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Constanța de vineri, s-a aflat și proiectul privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiție „Reabilitare, Modificare, Modernizare Drum, Realizare Arteră-Adiacentă – Ruta ocolitoare Constanța”.
 
Se aprobă, așadar documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, iar valoarea estimată a lucrărilor este de 57.596.274,23 lei fără TVA, respectiv 68.436.105,45 lei cu TVA, din care valoarea construcții-montaj (C+M) este de 49.415.455,32 lei fără TVA.
 
Proiectul tratează strada Amsterdam, drumul DC 89, precum și realizarea unui nou drum de la intersecția cu bulevardul Tomis cu strada Islaz, până la intersecția cu strada Amsterdam. UAT Municipiul Constanța a inițiat demersurile pentru elaborarea documentațiilor necesare, iar prezentul proiect este necesar pentru îmbunătățirea infrastructurii de transport regionale și locale, al cărei obiectiv îl reprezintă accesibilitatea regiunii și mobilității pentru populație.
 
Realizarea obiectivului se va concretiza prin:
 
Se estimează creșterea locurilor de muncă și îmbunătățirea stării de sănătate a locuitorilor prin acest proiect, conform proiectului anexat în secțiunea „Documente”. Obiectivul este compus din:
  1. Viteza de proiectare recomandată este de 50km/h corespunzătoare unui sector de drum de clasă tehnică V, două benzi pe sens cu lățimea de 3,5 metri
  2. Elemente pentru siguranța circulației
 
Traseul străzilor din punct de vedere juridic reprezintă domeniul public de interes local și face parte din rețeaua de drumuri și străzi a municipiul Constanța, jud. Constanța dar prin cadrul proiectului, rezulta ca sunt necesare exproprieri in vederea îndeplinirii cerințelor solicitate.

 
Strada Amsterdam, împreună cu DC89, au o lungime proiectată de 3.490m. Acesta se intersectează cu bulevardul Tomis, respectiv DN2A la km 202+818 (dreapta), la intersecția cu strada Alexandru Sahia. Se va realiza o girație ce prevede amenajarea intersecției pe o lungime de 50,00m înainte și după. Aceasta este prevăzută cu separator de sensuri precum și supralărgirea benzilor de presemnalizare de la 3,50m/ banda actualmente la 4,00m/ banda. În girație s-a prevăzut supralărgire, 1 banda de circulație fiind de 7.00m în conformitate cu normativele și standardele Drumurilor Naționale. În continuare, drumul se intersectează cu Ruta Ocolitoare/ drumul nou realizat la km 0+547 al str. Amsterdam. Această intersecție este tip girație precum cea anterior descrisă.

 
Drumul nou realizat (AX2 intitulat) are o lungime proiectată de 690m și se desprinde din bulevardul Tomis, respectiv DN2A la km 202+710 (dreapta) (intersecție cu strada Islaz). Traseul drumului are o lungime de 690m și se intersectează cu strada Amsterdam printr-o girație. Se va realiza o girație ce prevede amenajarea intersecției pe o lungime de 50,00m înainte și după. Aceasta este prevăzută cu separator de sensuri precum și supralărgirea benzilor de presemnalizare de la 3,50m/ banda actualmente la 4.00m/ banda. În girație s-a prevăzut supralărgire, 1 banda de circulație fiind de 7.00 m în conformitate cu normativele și standardele Drumurilor Naționale.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
Undă verde de la Mediu pentru Ruta Ocolitoare Constanța! Date din proiect (DOCUMENT)
 

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
12:58 am, iulie 20, 2024
temperature icon 26°C
cer senin
Humidity 51 %
Pressure 1012 mb
Wind 19 Km/h
Wind Gust: 42 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:40 am
Sunset: 8:42 pm
Close

Close
Navigation
Categories