România BLOCHEAZĂ pentru încă 30 de zile importurile de cereale din Ucraina. Barbu (Agricultură), în negocieri cu omologul de la Kiev și apel la calm pentru fermieri

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a purtat negocieri cu omologul din Ucraina, Mikola Solski, și a reușit să blocheze pentru 30 de zile importurile de cereale ucrainene, anunță Gândul. Ucraina a acceptat condițiile României pentru reglementarea exportului de cereale ucrainene către țara noastră.

Potrivit ministrului Florin Barbu, importurile de cereale ucrainene se vor face doar pe bază de licență, iar ele vor fi acordate producătorilor agricoli și/sau procesatorilor, fiind excluși astfel traderii și alți intermediari. Ministrul Agriculturii s-a întâlnit luni seară cu fermierii români și a transmis un apel la calm.

Vreau să-i asigur pe toţi fermierii români, să stea calmi, pentru că nu va intra pe o perioadă de 30 de zile niciun bob de cereale din Ucraina (…). Vreau să transmit un singur lucru: singurele societăţi care pot beneficia de aceste licenţe sunt doar fermieri şi procesatori români”, a declarat Florin Barbu, citat de Agerpres.

Sursa: TomisNews.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
9:19 pm, mai 19, 2024
temperature icon 14°C
cer acoperit de nori
Humidity 77 %
Pressure 1017 mb
Wind 12 Km/h
Wind Gust: 16 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:34 am
Sunset: 8:29 pm
Close

Close
Navigation
Categories