România a coborât trei locuri în clasamentul Cupei Davis

Naționala masculină de tenis a României a coborât trei locuri, de pe 27 pe 30, în clasamentul Cupei Davis, în urma rezultatelor din meciurile desfăşurate săptămâna trecută.

România a fost învinsă de Taiwan cu scorul 3-1, la Mamaia, în primul tur al Grupei Mondiale I.

”Este o înfrângere care ne doare, dar să știți că performanțele tenisului românesc sunt cu mult nivelul infrastructurii din țară. Este trist că doar baza de aici, de la Clubul Idu Mamaia, poate găzdui pe timp de vară o competiție de nivel Cupa Davis.

Avem o echipă tânără, care poate nu este încă suficient rodată, dar sunt convins că băieții se vor pregăti foarte bine în continuare, vor juca turnee și vor progresa ca nivel de joc, pentru ca la următoarea partidă din Cupa Davis să arătăm mult mai bine.”, a declarat  președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, potrivit site-ului oficial.

Taiwan este pe locul 32 în clasament, deşi a urcat cinci poziţii.Primele patru clasate şi-au păstrat locurile anterioare, Canada, deţinătoarea trofeului, fiind pe primul loc.

Pe locul al doilea se află Spania, care a ratat calificarea la turneul Final 8, iar vicecampioana mondială Australia este pe locul al treilea.Pe locul al patrulea a rămas Croaţia, deşi a ratat calificarea la turneul final.

Finlanda a reuşit cel mai impresionant salt din prima parte a clasamentului Cupei Davis, de pe locul 21 până pe locul 14.

Text- Claudiu Dobrescu / Foto FRT

 

 

 

 

 

Sursa: RadioConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
3:08 pm, septembrie 28, 2023
27°C
cer acoperit de nori
Wind: 28 Km/h
Pressure: 1019 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:58 am
Sunset: 6:53 pm
Close

Close
Navigation
Categories