Reprezentanţi ai SUA şi UE vor discuta, în Portul Constanţa, despre transportul cerealelor din Ucraina

Înalţi reprezentanţi ai Statelor Unite ale Americii, ai Uniunii Europene, Ucrainei, Republicii Moldova şi României vor discuta, vineri, 15 septembrie, în Portul Constanţa, despre transportul cerealelor din Ucraina.

Evenimentul este organizat de Ambasada SUA la Bucureşti, iar la finalul reuniunii, la ora 16.00, la sediul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, va avea loc o conferinţă de presă, la care vor participa ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, şeful biroului SUA care gestionează regimurile de sancţiuni (US Sanctions Coordinator), Jim O’Brien, vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov, directorul pentru Transportul pe Apă de la Directoratul-General pentru Mobilitate şi Transport din cadrul Comisiei Europene, Magda Kopczynska, şi ministrul Agriculturii din Republica Moldova, Vladimir Bolea.

XXX

Traficul total de mărfuri prin Portul Constanţa, în primele opt luni ale anului 2023, a ajuns la 57,8 milioane de tone. Faţă de aceeaşi perioadă a anului 2022, când s-au rulat 50,8 milioane tone, creşterea totală este de 13%. 

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
7:54 pm, mai 19, 2024
temperature icon 15°C
cer acoperit de nori
Humidity 79 %
Pressure 1017 mb
Wind 14 Km/h
Wind Gust: 19 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:34 am
Sunset: 8:29 pm
Close

Close
Navigation
Categories