Protest la Măcin, județul Tulcea după decizia CNAIR de a interzice parcarea şi staţionarea maşinilor în centrul orașului

Protest la Măcin, județul Tulcea după decizia CNAIR de a interzice parcarea şi staţionarea maşinilor în centrul orașuluiCâteva zeci de persoane din oraşul Măcin au iniţiat, luni dimineaţa, un protest faţă de o decizie a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) de a interzice parcarea şi staţionarea maşinilor în centrul urbei, astfel încât traficul în localitate a fost blocat.

Unul dintre protestatari a declarat pentru AGERPRES că acţiunea se desfăşoară atât pe trecerea de pietoni din centrul oraşului, acolo unde cel puţin 20 de persoane traversează continuu strada, cât şi în trafic.

“Sunt 50, 60 de maşini care merg cu viteza legală de 21 de kilometri pe oră. O să mărim zilnic durata protestului până când va veni cineva să vorbească cu noi. Protestul a început la ora 8,30 şi cred că va dura două ore azi (luni – n.r.)”, a declarat Cristian Călin.

Oamenii sunt nemulţumiţi din cauza interzicerii parcării şi staţionării pe un segment din drumul european care trece prin centrul oraşului Măcin şi spun că, în lipsa parcărilor anulate începând de vineri de CNAIR, se vor descurca foarte greu, în condiţiile în care în zonă sunt instituţii publice sau de interes public, dar şi societăţi private care nu au cum să-şi facă aprovizionarea în lipsa spaţiilor de parcare de pe drumul european.

“Pe noi nu ne-a întrebat nimeni nimic când au luat decizia. O să protestăm până când se va bloca şi podul de la Brăila”, a menţionat Cristian Călin.

Primul protest al tulcenilor din Măcin pe această temă a fost vineri, 15 septembrie, şi a durat circa 15 minute.

Hotărârea CNAIR de a interzice parcarea şi staţionarea pe un tronson de circa 500 de metri în centrul oraşului Măcin a fost luată după ce autoritatea locală a cerut direcţiei constănţene o soluţie pentru fluidizarea traficului în centru, aglomerat după deschiderea circulaţiei pe podul peste Dunăre dintre Smârdan şi municipiul Brăila, în contextul în care şoseaua dintre pod şi satul Jijila, prevăzută în proiect, nu este finalizată.

În momentul de faţă, accesul pe pod de pe malul tulcean al Dunării se face pe digul şosea Măcin-Smârdan, până la acesta şoferii fiind obligaţi să treacă prin oraşul Măcin, care uneşte atât drumul european 87 Tulcea – Brăila, via Isaccea-Jijila, cât şi DN 22 Tulcea – Brăila, via Horia.

Traficul pe podul dintre Măcin şi Brăila s-a deschis în luna iulie, obiectivul fiind realizat din fonduri europene, prin mecanismul financiar Investiţii Teritorial Integrate-Delta Dunării. 

Sursa: AGERPRES

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
8:11 pm, mai 19, 2024
temperature icon 15°C
cer acoperit de nori
Humidity 79 %
Pressure 1017 mb
Wind 14 Km/h
Wind Gust: 19 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:34 am
Sunset: 8:29 pm
Close

Close
Navigation
Categories