Propunere arestare preventivă – conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Foto cu rol ilustrativ
Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:
          
La data de 14 februarie 2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.09.2023 şi până la data de 13.10.2023 inclusiv, a inculpatului V.N.S., cercetat pentru săvârşirea a două infracţiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 din C. pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. pen. şi art. 41 alin. 1 din C. pen.
 
În concret, în cauză s-au reţinut următoarele:
 
La datele de 16.06.2023 şi 13.09.2023 inculpatul V.N.S. a condus un autoturism pe drumurile publice din municipiul Constanța fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Inculpatul a comis faptele în stare de recidivă postexecutorie, el fiind anterior condamnat definitiv pentru săvârşirea unor alte infracţiuni de conducere fără permis şi pentru infracţiuni contra patrimoniului.
 
La data de 14.09.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.09.2023 şi până la data de 13.10.2023 inclusiv, faţă de inculpatul V. N. S.
 

„Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție”, a încheiat sursa citată.

Citește și:
Dan Diaconescu scapă la Constanța de controlul judiciar! Fostul patron OTV, acuzat de procurori de act sexual cu un minor

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
9:46 am, septembrie 30, 2023
22°C
cer senin
Wind: 30 Km/h
Pressure: 1018 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 7:01 am
Sunset: 6:49 pm
Close

Close
Navigation
Categories