Proiectul de reformă a pensiilor speciale a trecut de plenul Senatului. Cum au decurs dezbaterile de astăzi

Cu 79 de voturi pentru, dar şi cu proteste şi pancarte, proiectul de reformă a pensiilor speciale a trecut de plenul Senatului. Pensiile de serviciu au rămas în forma aprobată ieri în comisiile de specialitate, doar cu amendamentele parlamentarilor puterii. Sunt modificări care vor supraimpozita pensiile speciale foarte mari, iar beneficiarii nu le vor putea cumula. Opoziţia spune însă că nu este suficient şi că sistemul ar trebui eliminat în întregime. Reporterul RRA Alina Stănuţă a urmărit dezbaterile de astăzi:

Proiectul legii pensiilor speciale este jalon în PNRR, spunea în plenul Senatului secretarul de stat din Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu:

Proiectul de lege aplică soluţiile propuse de Banca Mondială şi atacă inegalităţile din sistem, arăta liderul social-democraţilor din Senat, Radu Oprea:

Din opoziţie, USR a criticat vehement documentul, inclusiv prin afişarea de bannere în holul sălii de plen a Senatului. USR susţine un sistem de contributivitate pentru toate pensiile, arăta senatorul Ştefan Pălărie:

Şi sindicatele din armată au protestat în faţa sălii de plen a Senatului şi au cerut scoaterea pensiilor militare din PNRR. Senatorul PNL Virgil Guran a subliniat din nou că pensiile militare nu sunt pensii speciale, atrăgând atenţia asupra privaţiunilor la care sunt supuşi militarii:

Din partea AUR, senatoarea Rodica Boancă a pledat pentru echitate socială şi trecerea tuturor pensiilor în sistemul de contributivitate:

În contextul dezbaterii din Parlament, ministrul apărării, Angel Tîlvăr, a explicat, la Radio România Actualităţi, că reducerea pensiilor miliarilor ar duce la plecarea rapidă din sistem a mii de persoane, un şoc greu de absorbit de Armată:

Documentul merge acum la Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

Sursa: RRA / Foto: RRA

 

Sursa: RadioConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
2:37 pm, iunie 2, 2023
25°C
câțiva nori
Wind: 22 Km/h
Pressure: 1013 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 5:24 am
Sunset: 8:42 pm
Close

Close
Navigation
Categories