Proiecte despre sănătate, infrastructură şi cultură, aflate pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a CJC

Consilierii judeţeni din Constanţa au fost convocaţi în şedinţă ordinară pentru marţi, 22 noiembrie, cu începere de la ora 13:00. Pe ordinea de zi se află 21 de proiecte care urmează să fie analizate şi apoi votate de către consilieri.

Unul dintre acestea este proiectul de hotărâre privind desemnarea unui administrator provizoriu în cadrul Consiliului de Administrație Provizoriu al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța ca urmare a încetării contractului de mandat nr.22681/22.06.2022.

Totodată, în şedinţa de marţi se va vota şi rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli și a Listei de investiții ale Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Constanța pe anul 2022.

Aşa cum ştim, sănătatea este un subiect foarte important pentru aleşii judeţeni, astfel că pe ordinea de zi se află şi proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului „Construire corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa” și a cheltuielilor legate de proiect.

S-a discutat de-a lungul timpului despre bisericuţele de cretă de la Murfatlar şi iată că, de această dată, pe ordinea de zi a fost inclus şi proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI aferenți proiectului „Conservarea, protejarea și punerea în valoare a Ansamblului Rupestru Murfatlar“.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului „Construire Pavilion Medical D+P+3E – Construcție Pavilion Pneumologie III în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie” și a cheltuielilor legate de proiect va fi şi acesta analizat şi apoi votat de către aleşii locali.

Un alt capitol important este infrastructura din judeţul Constanţa, astfel că vom avea marţi pe ordinea de zi şi proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din T.V.A, pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale, ca urmare a rectificării bugetului de stat pe anul 2022.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele de investiție ale Proiectului „Reducerea Capacității Centrului de Îngrijire și Asistență Armonia” va fi de asemenea supus la vot.

În ultima perioadă s-a discutat foarte mult despre „Mormântul pictat Hypogeu”. Datorită acestui fapt se va vota proiectul de hotărâre privind aprobarea Proiectului Tehnic și actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenți proiectului „Salvarea şi punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu”.

Din anul 2020, de când s-au ales membrii CJC, aceştia au dat dovadă de implicare în restaurarea cetăţilor din judeţ. Din acest motiv, pe ordinea de zi a şedinţei se află şi proiectul de hotărâre privind regularizarea suprafețelor aferente imobilului „Sit Arheologic Cetatea Capidava”, situat în localitatea Capidava, comuna Topalu, județul Constanța, și darea în administrare a obiectivului Punct de Informare Turistică către Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Constanţa se va desfăşura în format fizic.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
1:29 am, iulie 20, 2024
temperature icon 26°C
cer senin
Humidity 51 %
Pressure 1012 mb
Wind 19 Km/h
Wind Gust: 42 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:40 am
Sunset: 8:42 pm
Close

Close
Navigation
Categories