Produsele cu potențial de risc redus câștigă din ce în ce mai mult teren în fața țigărilor clasice

Preferințele fumătorilor se schimbă, odată cu dezvoltarea științei și a inovației în domeniu. Alternativele cu risc redus sunt din ce în ce mai utilizate. Ani de studii și analize au ajuns la aceeași concluzie: fumatul este nociv, în special din cauza substanțelor rezultate din arderea țigărilor și cea mai sigură variantă este renunțarea la viciu.
Însă, pentru cei care nu vor sau nu pot să se lase de fumat, companiile din industria tutunului au găsit o soluție: produsele de vapat sau care încălzesc tutunul, în loc să îl ardă.
“Diferența principală între țigări și dispozitive pentru încălzit tutunul este lipsa arderii. Țigările trebuie să le aprinzi, deci ai un proces de ardere, pe când la dispozitive pentru încălzit tutunul, acesta este încălzit în dispozitiv și, așa cum cercetătorii noștri au explicat, dacă înlături arderea, ai înlăturat deja o mulțime de substanțe toxice care sunt asociate acestui proces. Așa că poate ajuta fumătorii să treacă la alternative mult mai puțin riscante”, a explicat Martina Branconi, manager senior pentru afaceri de reglementare.
“Aceste tipuri de produse au o nicotină similară, dar într-o cantitate mult mai mică față de țigările care ard. Și asta arată că această nicotină care ajută la tranziția consumatorului la acest produs nu este mai mare ca a țigărilor. Potențialul de abuz al acestui produs este mai mic decât la cel al țigărilor prin ardere, ceea ce, din nou, este o veste bună”, a precizat Sarah Baxter-Wright, șefa departamentului de cercetare analitică și preclinică.
Investițiile în studiile referitoare la produsele care încălzesc tutunul sunt din ce în ce mai mari și duc la rezultate concludente. În Southhampton, în Marea Britanie, cercetătorii de la British American Tobacco pun față în față reacțiile corpului la țigările clasice și la dispozitivele care încălzesc tutunul. În toate situațiile, diferența este uriașă. Summer Hanna, Șefa Departamentului pentru Reglementare Științifică, BAT “ Anul trecut, noi am investit aproape două milioane de lire în cercetarea noilor categorii de produse care includ dispozitive care încălzesc tutunul, dispozitive de vapat și produse cu nicotină pentru uz oral. Studiul din spatele țigărilor electronice indică faptul că expunerea la substanțe toxice scade cu aproximativ 95% comparativ cu țigările tradiționale. Am văzut asta din studiile clinice”, potrivit Digi24.
Specialiștii din domeniu spun că beneficiile trecerii de la fumat la dispozitivele care încălzesc tutunul se văd inclusiv în analiza indicilor de risc. Clive Bates, expert politici publice / Director Counterfactual “Cheia în reducerea riscului nicotinei este trecerea de la produse care implică arderea tutunului la cele care îl încălzesc. Atunci când folosești căldură nu rezultă miile de substanțe rezultate din ardere și asta înseamnă că atunci când măsori nivelul din sânge, salivă sau urină, nu mai găsești atât de multe substanțe nocive, unele nu sunt nici măcar detectabile. Asta înseamnă, fără vreun dubiu, că produsele care încălzesc tutunul sunt mai puțin riscante prin comparație cu cele care funcționează prin ardere. Trecerea de la produsele care folosesc ardere la cele care încălzesc duce la reducerea riscului.”
 
Datele arată că 82 de milioane de oameni vapează acum în întreaga lume, iar alte 30 de milioane folosesc alte produse cu nicotină mai sigure. Mulți s-au lăsat complet de fumat după ce au făcut tranziția.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
2:25 pm, februarie 25, 2024
temperature icon 16°C
cer acoperit de nori
Humidity 77 %
Pressure 1017 mb
Wind 25 Km/h
Wind Gust: 36 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:50 am
Sunset: 5:46 pm
Close

Close
Navigation
Categories