Probleme pentru afacerista Gropoșilă: proprietarii nu-i plătesc ratele la apartamente! Video

Afacerista Gela Gropoșilă pare să aibă parte doar de neplăceri de pe urma blocului ridicat în zona Campusului Universitar, din cauza căruia s-a confruntat cu mai multe probleme. Mai nou, locatarii părăsesc rând pe rând imobilul, până în prezent fiind înregistrate mai multe dosare de chemare în judecată formulate fie de foști rezidenți, fie de societatea Smarald Lake Residence SRL. Cel mai nou are ca obiect evacuarea asociatului unei firme, care nu și-a plătit la timp ratele pentru apartament și  a subînchiriat locuința, în ciuda condițiilor stipulate de documentele încheiate cu dezvoltatorul clădirii.

Controversatul bloc ridicat de societatea Smarald Lake Residence SRL, controlată de Gela Gropoșilă, pare să îi aducă afaceristei numai necazuri. După ce s-a confruntat cu mai multe probleme legate de construcția din zona Campusului Universitar, iată că și clienții îi aduc probleme. După ce firma a fost chemată în judecată de doi constănțeni pentru restituirea banilor încasați pentru un apartament, mai nou Gropoșilă se confruntă și cu rău platnici. Pe 21 aprilie a.c., Smarald Lake Residence SRL a chemat în judecată societatea Camglass Decorative SRL, pentru evacuarea imobilul ocupat de aceștia.

Smarald Lake Residence SRL a argumentat în instanță faptul că cealaltă societatea a încălcat promisiunea bilaterală de vânzare, neachitând la timp ratele de cumpărare a imobilului, în ciuda numeroaselor solicitări primite de la reclamant. Mai mult decât atât, membrii Camglass Decorative SRL au schimbat yala de acces a apartamentului, nu au permis accesul reprezentanților legali ai Smarald Lake Residence SRL și au subînchiriat imobilul, deși acest lucru era interzis, potrivit convenției încheiate între cele două societăți.

În tot acest timp, Camglass Decorative SRL a acumulat restanțe la utilități de ordinul zecilor de mii de lei, cheltuielile fiind suportate în final de către firma lui Gropoșilă. Camglass Decorative SRL nu s-a apărat în instanță, iar magistrații au admis în final cererea formulată de firma lui Gropoșilă, dispunând evacuarea apartamentului.

Înființată în anul 2019, Smarald Lake Residence SRL are sediul în municipiul Constanța. Gela Gropoșilă este asociat unic și administrator al firmei, iar în trecut, în firmă, a fost implicat și Marian Gropoșilă. În anul 2022, societatea a declarat o cifră de afaceri de 4.557.700 de lei, profit în valoare de 2.823.970 de lei, datorii ce se ridică la suma de 8.951.145 de lei și un număr mediu de 3 angajați.

De-a lungul timpului, Gela Gropoșilă s-a confruntat cu mai multe probleme legate de construcția din zona Campusului Universitar. În 2021 Primăria Constanța nu îi oferă avize pozitive pentru că nu se încadrează în indicatorii urbanistici ai zonei. Cu toate acestea, afacerista nu a renunțat și a cerut un alt certificat de urbanism.

La începutul anului 2022, Gela Gropoșilă a solicitat o supraetajare în limita a 20% din suprafața desfășurată a clădirii, ceea ce înseamnă supraetajarea cu încă un etaj a imobilului de pe strada Smaraldului, numărul 18. Primăria Constanța, însă, nu i-a dat voie să-și înalțe imobilul.

Video:

 

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
9:19 pm, mai 19, 2024
temperature icon 14°C
cer acoperit de nori
Humidity 77 %
Pressure 1017 mb
Wind 12 Km/h
Wind Gust: 16 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:34 am
Sunset: 8:29 pm
Close

Close
Navigation
Categories