Principalele cauze ale obezității se regăsesc chiar în farfuria ta!

Medicii specialiști atrag atenția că principalele cauze ale obezității se găsesc, adesea, chiar în farfuria noastră sau într-o gustare luată pe fugă sau pe stradă, atunci când ne este foame și ne grăbim. Institutul Național de Sănătate Publică a realizat, astfel, o listă a alimentelor care sunt de evitat și a celor recomandate pentru o stare bună de sănătate.

Pentru a nu vă confrunta cu riscul obezității, nu uitați să gătiți alimentele păstrând cât mai multe substanțe nutritive. De asemenea, folosiți metoda la abur și cât mai puțină grăsime la gătit. Evitați arderea mâncării prin prăjire, grătar, cuptor. Conține toxine!

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, pe lista alimentelor nerecomandate se află carnea de porc și de vită în exces, zahărul, băuturile răcoritoare sintetice, băuturile energizante, produsele zaharoase preparate industrial cu coloranți, conservanți și arome sintetice, precum prăjituri, napolitane, jeleuri, bomboane, înghețată, snacks și pâinea albă. De asemenea, pe „lista neagră” se mai află brânzeturile rafinate, brânza topită, margarina și grăsimile animale, alimentele preparate industrial, mezelurile, iaurtul pasteurizat cu arome, coloranți și conservanți sintetici, pastele făinoase din făină albă și produsele de patiserie. Toate acesta, consumate în exces, pot duce la obezitate.

Specialiștii recomandă, în schimb, consumul de leguminoase (fasole, mazăre, soia, linte, năut), ouă, ciuperci, pește, pui, miere, fructe, ceaiuri din plante, produse fără coloranți, conservanți, făină albă, zahăr și arome sintetice, pâine graham și pâine integrală. Recomandate, mai sunt, totodată, brânza de vaci, telemeaua proaspătă, cașul, uleiurile vegetale, untul, legumele și zarzavaturile proaspete sub formă de salate.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
2:46 am, decembrie 6, 2023
temperature icon 3°C
cer acoperit de nori
Humidity 87 %
Pressure 1016 mb
Wind 18 Km/h
Wind Gust: 23 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 7:25 am
Sunset: 4:27 pm
Close

Close
Navigation
Categories