Deprecated: Funcția is_staging_site este considerată învechită începând cu versiunea 3.3.0. Folosește în locul ei in_safe_mode. in /home/mycta/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Prima Pistă De Decolare-aterizare Construită De MApN în Ultimii 30 De Ani, La Mihail Kogălniceanu — MyCTA.ro — Stiri Constanta

Prima pistă de decolare-aterizare construită de MApN în ultimii 30 de ani, la Mihail Kogălniceanu

Au început lucrările la prima pistă de decolare-aterizare construită de MApN în ultimii 30 de ani. Este o primă fază a dezvoltării şi extinderii bazei militare de la Mihail Kogălniceanu.
Întregul proiect de investiții are o valoare totală de aproximativ 12 miliarde de lei, fără TVA.
Finalizarea este estimată a avea loc în aproximativ 240 de luni de la aprobarea din 2021, adică prin 2041.
În final, suprafața bazei va fi de circa 2.800 de hectare, transmite MApN.
Începerea lucrărilor la noua pistă a fost marcată, marți, oficial în Baza 57 Aeriană „Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino” de la Mihail Kogălniceanu.
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, spune că investiţiile de aici vor îmbunătăți capacitatea de operare și de instruire a Forțelor Aeriene Române și ale celor aliate care vor putea fi găzduite aici.
În plus, vor ajuta economia locală, prin crearea de noi locuri de muncă și “atragerea de investiții importante pentru întregul județ Constanța”.
Șeful Forțelor Aeriene Române, generalul-maior Leonard-Gabriel Baraboi, a declarat că proiectul de extindere a Bazei 57 Aeriană va avea ca rezultat prima capabilitate militară și, totodată, primul element complet și complex de infrastructură aeroportuară construit de România după anul 1990.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
9:39 am, iunie 14, 2024
temperature icon 19°C
cer fragmentat
Humidity 84 %
Pressure 1009 mb
Wind 7 Km/h
Wind Gust: 6 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:21 am
Sunset: 8:50 pm
Close

Close
Navigation
Categories