Premierul Marcel Ciolacu -„Am acordat astăzi un sprijin de urgență fermierilor din sectorul vegetal“ (VIDEO)

Premierul Marcel Ciolacu -„Am acordat astăzi un sprijin de urgență fermierilor din sectorul vegetal“ (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat în ședința de Guvern acordarea unui  sprijin de urgență fermierilor din sectorul vegetal, cu mari probleme în a-și valorifica producția din 2022, din cauza războiului din Ucraina și a importurilor de cereale. 

Ciolacu a mai anunțat și alocarea sumei 65 de milioane de lei în plus producătorilor înscriși în Programul ”Tomata”, unde există un record de beneficiari în acest an, peste 22.000.

Am acordat astăzi un sprijin de urgență fermierilor din sectorul vegetal, cu mari probleme în a-și valorifica producția din 2022, din cauza războiului din Ucraina și a importurilor de cereale. Sprijinul este de 2 lei pe litru pentru 50% din motorina folosită în lucrări agricole.îî

De asemenea, alocăm 65 de milioane de lei în plus producătorilor înscriși în Programul ”Tomata”, unde există un record de beneficiari în acest an, peste 22.000.

Și, am aprobat normele de aplicare pentru Programul INVESTALIM. Creștem, astfel, capacitatea de procesare a produselor agro-alimentare, ca să nu mai exportăm materie primă și să importăm alimente procesate în afara țării.

Avem un buget de 600 de milioane de euro pentru perioada 2023–2026, adică 150 de milioane de euro anual, este anunțul făcut de premier. 

Citește și:

Premierul Marcel Ciolacu – „Salut solidaritatea aliaţilor noştri din NATO“

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
2:31 pm, septembrie 28, 2023
27°C
cer acoperit de nori
Wind: 28 Km/h
Pressure: 1019 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:58 am
Sunset: 6:53 pm
Close

Close
Navigation
Categories