Pregătiri pentru organizarea alegerilor din 9 iunie. Reprezentanții Prefecturii au pus la punct unele detalii

La sediul Instituției Prefectului, sala Remus Opreanu, a avut loc, miercuri 3 aprilie 2024, instruirea, în vederea organizării alegerilor din 9 iunie, a primarilor și secretarilor unităților administrativ teritoriale din județul Constanța.
În cele două sesiuni de pregătire, au fost prezenți un număr de 114 primari sau secretari generali ai localităților din județ.
“În deschiderea ședințelor, reprezentanții Instituției Prefectului au prezentat măsurile întreprinse până în prezent, dar și cele care urmează, în conformitate cu calendarul electoral, stabilit prin HG numărul 199 din 2024”, au transmis reprezentanții Prefecturii printr-un comunicat.
Ulterior, reprezentanții Direcției Județene de Statistică au anunțat că, pe data de 5 mai, va fi anunțat numărul oficial al populației, astfel încât prefectul să poate emite ordinul referitor la numărul de consilieri pe fiecare localitate în parte.
Serviciul de Telecomunicații Speciale va proceda, urmare a comunicării de către Instituția Prefectului, la evaluarea informaticienilor propuși de către primării, urmând ca cei validați să fie desemnați oficial, prin ordin de prefect. Aceștia vor fi instruiți, ulterior, de către Serviciul de Telecomunicații Speciale, împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă.
Autoritatea Electorală Permanentă a prezentat un material referitor la legislația în vigoare, incidentă alegerilor din data de 9 iunie 2024.
Totodată, la întâlnirea de azi, prin ordin de prefect, au fost stabilite sediile circumscripțiilor electorale municipale, orășenești și comunale, din județul Constanța, precum și a sediului Biroului Electoral de Circumscripție Județeană numărul 14, Constanța.
În continuare, toate instituțiile implicate vor păstra legătura cu primăriile, răspunzând la orice solicitare, inclusiv pe partea de îndrumare, astfel încât, în data de 9 iunie, cetățenii județului să aibă parte de un scrutin desfășurat în condiții depline de legalitate.

https://mycta.ro/wp-content/uploads/2024/04/prefectura-2-1712151816-1.jpghttps://mycta.ro/wp-content/uploads/2024/04/prefectura-1-1712151839.jpg

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
1:04 pm, aprilie 22, 2024
temperature icon 13°C
cer fragmentat
Humidity 83 %
Pressure 1014 mb
Wind 42 Km/h
Wind Gust: 57 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:09 am
Sunset: 7:57 pm
Close

Close
Navigation
Categories