Pompierii au gestionat 1.584 de misiuni, în cursul zilei de ieri, 20 noiembrie 2023

Pompieri în timpul intervenției. Foto: Facebook/IGSUÎn cursul zilei de ieri, pompierii au gestionat 1.584 de misiuni, care au constat în acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor și operațiuni destinate protecției comunităților.

Potrivit IGSU, un procent de aproximativ 80% din numărul total al intervențiilor este reprezentat de cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în urma cărora 1.292 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar 11 au fost salvate din situații deosebite.

„Concomitent cu misiunile de prim ajutor, pompierii au acționat și pentru lichidarea a 62 de incendii, prevenind astfel extinderea flăcărilor și limitând pagubele materiale. Din totalul acestora, doar un procent de aproximativ 20% a fost înregistrat la arderile necontrolate de miriști, vegetație uscată și deșeuri menajere, suprafața afectată fiind redusă.

De asemenea, echipajele operative au derulat 227 de misiuni destinate protecției comunităților, printre care se numără căutarea, deblocarea și degajarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, operațiuni de descarcerare, limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele hidrometeorologice, precum și alte situații de urgență.

Printre alte informații relevante menționăm faptul că, în cursul zilei de ieri, au fost transmise 6 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase în localități din județele Argeș, Covasna, Neamț și Prahova“ – au mai precizat reprezentanții IGSU. 

Totodată, acțiunile pompierilor au continuat și în zonele de graniță, unde 65 de pompieri și 26 de mijloace tehnice s-au aflat la datorie pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

„Nu uitați! Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Consultați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați, gratuit, aplicația DSU, din App Store și Google Play. Parcurgeți ghidurile care conțin măsurile ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență!“ – au mai precizat reprezentanții IGSU

Citește și: 

Bilanțul pompierilor în timpul codului de vreme rea! 215 copaci prăbușiți și 11 stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
9:02 pm, decembrie 4, 2023
temperature icon -1°C
cer senin
Humidity 58 %
Pressure 1028 mb
Wind 4 Km/h
Wind Gust: 4 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 7:23 am
Sunset: 4:27 pm
Close

Close
Navigation
Categories