Phenianul a testat un nou sistem de control al lansatoarelor de rachete multiple

Coreea de Nord a anunţat, luni, 12 februarie, că a dezvoltat un nou sistem de control pentru lansatoare de rachete multiple despre care consideră că ar putea consolida semnificativ capacităţile sale de apărare, potrivit agenţiei oficiale de presă, KCNA, scrie AFP.

„Academia de ştiinţe ale apărării de la Phenian a efectuat cu succes, sâmbătă, un test de control balistic al obuzelor de calibru 240 de milimetri trase de un lansator de rachete multiple cu scopul de a dezvolta un sistem de control pentru acest tip de armă. Noul lansator de rachete va fi reevaluat şi rolul său ar urma să fie sporit pe câmpul de luptă”, a indicat KCNA.

Coreea de Nord, înarmată cu arme nucleare, a declarat anul acesta Coreea de Sud „principalul său inamic”, a închis agenţiile dedicate reunificării şi a ameninţat cu război pentru orice încălcare teritorială.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a reiterat, vineri, că Phenianul nu va ezita să „anihileze” Coreea de Sud în cazul unui atac, numind Seulul „principala naţiune ostilă şi un inamic imuabil”.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
2:56 am, februarie 24, 2024
temperature icon 7°C
cer acoperit de nori
Humidity 93 %
Pressure 1015 mb
Wind 20 Km/h
Wind Gust: 36 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:52 am
Sunset: 5:45 pm
Close

Close
Navigation
Categories