Peste 300 de invenţii şi inovaţii vor fi prezentate la Salonul internaţional de inventică INVENTCOR

Peste 300 de invenţii şi inovaţii, din 31 de ţări, vor fi jurizate la ediţia din acest an a Salonului internaţional de inventică INVENTCOR, care se va desfăşura la Deva, în perioada 4-6 aprilie, manifestarea fiind organizată de cunoscutul inventator Corneliu Birtok Băneasă.
Salonul se află la ediţia a cincea şi propune vizitatorilor invenţii şi inovaţii din toate domeniile, inclusiv o zonă pentru copii, cu scopul dezvoltării creativităţii în rândurile celor mici.
Între proiectele care au atras atenţia organizatorilor se numără o aplicaţie pentru telefonul mobil, realizată de un student din Arabia Saudită, prin care se poate monitoriza ritmul cardiac al unei persoane, fără să fie montate alte dispozitive suplimentare.
“Este un mod de utilizare foarte simplu. Telefonul se aşează cu microfonul în zona inimii, iar aparatul face apoi o diagramă care arată starea de sănătate a utilizatorului”, a explicat, marţi, Corneliu Birtok Băneasă.
O altă invenţie aparţine unor elevi din echipa de robotică a Colegiului St. Patrick, din Filipine, şi permite utilizatorului să înveţe să cânte la chitară într-un mod foarte simplu.
“Chitara te învaţă cum să cânţi la acest instrument folosind câteva semnale luminoase inserate pe corpul acesteia. Este o idee foarte interesantă şi va fi prezentă în cadrul simpozionului ‘Puterea minţii creative’, organizat în cadrul Salonului INVENTCOR”, a precizat Birtok Bănească.
Organizatorii INVENTOR şi-au propus ca în acest an să fie mai prietenoşi cu mediul, astfel că toate materialele care trebuiau prezentate prin postere tipărite pe hârtie vor fi expuse prin intermediul unor totemuri virtuale, notează Agerpres.
Salonul internaţional de inventică INVENTCOR va fi organizat la Casa de cultură din Deva iar accesul vizitatorilor este liber.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
11:48 am, aprilie 22, 2024
temperature icon 12°C
cer fragmentat
Humidity 81 %
Pressure 1012 mb
Wind 42 Km/h
Wind Gust: 51 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:09 am
Sunset: 7:57 pm
Close

Close
Navigation
Categories