Percheziții DNA la Administrația Spitalelor. Directorul general adjunct ar fi luat mită și va fi audiat

Sunt percheziții luni dimineață la Administrația Spitalelor, instituție aflată în subordinea Primăriei București. În vizorul anchetei procurorilor anticorupție ar fi și directorul general adjunct, Cristian Plută.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției anunță că fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de fapte de corupție, comise în perioada aprilie – august 2023. Faptele de corupție ar avea legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică și cu numirea unor persoane în funcții de conducere a unor unități spitalicești de pe raza municipiului București. Azi au loc percheziții domiciliare în opt locații, din București și Ilfov. Una dintre percheziții este la sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, precizează DNA.  

Mita de 20.000 de euro ar fi fost luată pentru numirea unor manageri la spitalele Victor Babeș, Filantropia, Obregia, Cantacuzino și Sfânta Maria, potrivit unor surse judiciare. Mita de 300.000 de lei ar fi fost luată pentru atribuirea unui contract.

Procurorii DNA au de mai multă vreme suspiciuni în acest caz care are în vedere fapte de luare de mită. Directorul general adjunct al instituției ar fi luat mită în două tranșe, evaluate la 20.000 de euro și, respectiv 300.000 de lei.

Faptele de corupție au avut legătură cu contracte de achiziție publică și cu numirea unor manageri de spitale. După percheziții vor avea loc audieri, directorul general adjunct urmând să dea declarații anchetatorilor. Administrația Spitalelor gestionează spitalele și instituțiile de sănătate publică aflate în coordonarea municipalității, conform digi24.ro

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
3:37 pm, septembrie 26, 2023
27°C
câțiva nori
Wind: 38 Km/h
Pressure: 1021 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:56 am
Sunset: 6:57 pm
Close

Close
Navigation
Categories