Percheziții DIICOT la persoane suspectate de trafic de droguri de mare risc (GALERIE FOTO)

Foto: DIICOTLa data de 19.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați și Biroul Teritorial Vrancea,  împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea efectuează 49 de percheziții domiciliare pe raza județelor Galați și Vrancea, în două cauze penale vizând săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, respectiv constituirea unui grup infracţional organizat,  trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu.

Potrivit DIICOT, în prima cauză, instrumentată de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați, în care se efectuează 15 percheziții domiciliare, s-a reținut că  pe parcursul anului 2023,  mai multe persoane au comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (3-CMC) către  diverși consumatori, cu prețuri cuprinse între 100 și 400 lei.

„În cea de a doua cauză, instrumentată de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea, în care se efectuează un număr de 34 percheziții domiciliare, s-a reținut că, în luna iunie 2023, în municipiul Focșani a fost constituit un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.
Din cercetările efectuate a rezultat că membrii grupului au achiziționat în mod repetat droguri de mare risc, de la persoane de pe raza județului Galați, in vederea comercializării ulterioare.  
De asemenea, au efectuat schimburi de droguri cu dealeri din județul Galați, furnizând tablete de ecstasy și cantități de MDMA, pentru doze de 3-CMC“ -au mai precizat procurorii DIICOT.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul Inspectoratelor Județene de Poliție Galați și Vrancea și beneficiază de sprijinul Jandarmeriei Române.

„Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ – au mai menționat procurorii.

Citește și: 

DIICOTPatru persoane din Brașov reținute pentru constituirea unui grup infracțional organizat și alte ilegalități

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
11:35 pm, iulie 19, 2024
temperature icon 26°C
cer senin
Humidity 68 %
Pressure 1012 mb
Wind 8 Km/h
Wind Gust: 7 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:39 am
Sunset: 8:43 pm
Close

Close
Navigation
Categories