Parteneriat Primăria Constanța – Inspectoratul Școlar Județean pentru programul “Natură Urbană – Oxigen pentru Constanța”

Parteneriat Primăria Constanța - Inspectoratul Școlar Județean pentru programul “Natură Urbană - Oxigen pentru Constanța"

Primăria Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Palatul Copiilor Constanța, alături de Asociația Act for Tomorrow, au semnat astăzi protocolul de colaborare pentru programul “Natură Urbană – Oxigen pentru Constanța ”.  

În cadrul programului “Natură Urbană – Oxigen pentru Constanța”, părțile își asumă ca în următorii 2 ani să dezvolte și să sprijine noi proiecte de regenerare urbană, de creștere a suprafețelor de spațiu verde la nivelul municipiului, creare de păduri urbane, să dezvolte noi activități de educație și voluntariat pentru comunitate adresate copiilor, tinerilor și adulților din Constanța și acțiuni pentru a spori gradul de colectare și reciclare a deșeurilor.  
Printre activitățile care vor fi dezvoltate începând din acest an în cadrul programului, se numără: 
–         ateliere pentru copii și adulți, privind educația pentru mediu și schimbări climatice și educația pentru sustenabilitate;  
–         plantări de pomi, arbori și arbuști;  
–         ateliere de grădinărit;  
–         proiecții de filme educative pentru copii;  
–         evenimente de voluntariat care presupun ecologizarea și igienizarea unor zone afectate de deșeuri aruncate iresponsabil;  
–         picturi murale realizate de elevi și tineri;  
–         campanii de conștientizare la nivelul populației municipiului Constanța.  

Primii pași vor fi realizați în această primăvară, printr-un prim proiect de regenerare urbană într-unul dintre cartierele municipiului, despre care vom anunța detalii în curând. Următorii pași vor fi realizați prin activități practice adresate elevilor și adulților, desfășurate în cadrul programului Săptămâna Verde, care vizează un proces de transformare de care va beneficia Palatul Copiilor.  

În cadrul evenimentul de semnare a protocolului de astăzi au fost prezenți: Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța, prof. Sorin Mihai, inspector școlar General și prof. Loredana Manolache, inspector școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Roxana Mitan, director Palatul Copiilor Constanța, Andrei Coșuleanu, președintele Asociației Act for Tomorrow și Andreea Petruț, director dezvoltare al Asociației Act for Tomorrow.  

 

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
2:09 am, aprilie 1, 2023
7°C
ploaie ușoară
Wind: 9 Km/h
Pressure: 1009 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:47 am
Sunset: 7:31 pm
Close

Close
Navigation
Categories